Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Ο χαβαλές και η καταγωγή των ειδών


Ο χαβαλές έχει την καταγωγή του στις παρέες – κατά κανόνα στις εφηβικές- και είναι πάντα ένα στοιχείο που τις ενώνει, έστω κι αν όσο μεγαλώνεις θυμάσαι κάποιες «εκτροπές» με κάτι ανάμεσα σε νοσταλγία και ενοχή. Ο χαβαλές δεν έχει μέτρο, δοκιμάζει πάντα τα όρια μας, αλλά και τα όρια των άλλων απέναντι μας.
Κάποιοι, που η εφηβεία τους χάνεται κάπου στα βάθη του χρόνου, αποφάσισαν, λίγο πριν την κλιμακτήριο, να κάνουν το χαβαλέ τηλεοπτικό προϊόν. Και τότε ο Δαρβίνος δικαιώνεται και πάλι, αφού όλοι αρχίζουν να πιθηκίζουν, είτε ως «δημοσιογράφοι», είτε ως «διασκεδαστές».
Γιατί είναι άλλο να βλέπεις καμία φορά Λιακόπουλο για να ακούσεις τι σχέση έχει ο κουραμπιές με τον πλανήτη Άρη ή για τη καθοριστική δράση των νεφελίμ, των χερουβείμ και των καραμπιμπερίμ και άλλο να τον καλείς σε ενημερωτικά πάνελ ως ιστορικό αναλυτή.
Άλλο είναι να κάνεις χαβαλέ με την παρέα σου ακούγοντας κάποια από τα «αγγλόφωνα» άσματα της Έφης Θώδη και άλλο να αποτελεί μόνιμο «πολιτιστικό» θέμα της εκπομπής σου
Άλλο, τέλος, η σατιρική εκπομπή και άλλο το τηλεοπτικό στριπτιζάδικο και η πασαρέλα για σταρλετίτσες.
Ο χαβαλές ανήκει στις παρέες του!!!Αν θέλετε να κάνετε τηλεόραση που προσφέρει κοινωνικά, κάντε μεταμεσονύχτιες πολιτικές εκπομπές στην ΕΡΤ για να μας παίρνει εύκολα ο ύπνος!

6 σχόλια:

The Motorcycle boy είπε...

Δεν συμφωνώ! Αν σε μια χώρα θεωρείται σατυρικός και ασυμβίβαστος ο Λαζόπουλος, λογικό είναι να θεωρείται έγκυρη η γνώμη του Λιακόπουλου και πολιτισμική παρέμβαση το "Give a bit o' mm to me" εκτελεσμένο από τη Θώδη.
Κι έτσι χάνεται ο χαβαλές από τις παρέες -θυμάσαι το ανέκδοτο για τον μικρό Βασιλάκη Δοσούλα και το ΞΥΣΤΟ με το δελφινάκι; Για τόλμα να ποστάρεις κάτι ανάλογο σε μπλογκς, ας πούμε!
Όλοι αυτοί που λατρεύουν τους Λαζόπουλους, τους Θέμους και τις Αννίτες όσο κοροϊδεύουν άτομα μειωμένου καταλογισμού θα σου την πέσουν στη στιγμή.
Ο χαβαλές θέλει άντερο, φίλε -και τα δικά μας γουργουρίζουν από τις πίτσες.

Υ.Γ.: Καλωσόρισες κιόλας -και καλά κουράγια.

Φράνσις είπε...

Ειδα το ονομα "Εφη Θώδη" και μ'επιασε μια....αναγουλίασις ρε Τζιμ. Δηλαδή είτε έτσι είτε γιουβέτσι, η κυρία εχει γίνει talk of the town; Για φαντάσου. Ειχε δίκιο ο Τατσόπουλος λοιπόν που είπε οτι η τηλεόραση είναι εκλπηκτική επειδη σε παίρνει απο μηδενικο και σε κανει νούμερο.. (οσο για το θεμα χαβαλες, τι να σε πω, μου θυμιζει τραυματικες σχολικες εμπειρίες, μπλιαχχ.) Καλορίζικος και καλα γραψίματα και διαβασματα επισης.

microsoult είπε...

motorcycle boy: Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως το να είναι συμβιβασμένος ο Λαζόπουλος είναι αρνητικό για τον χαβαλέ στις παρέες. Το τι κάνουμε στην παρέα μας είναι- ή μάλλον θα έπρεπε να είναι άσχετο από το τηλεοπτικό προϊόν.
Σ΄αυτό που επίσης διαφωνώ μαζί σου είναι ότι ο Λαζόπουλος είναι το ίδιο ακριβώς με την Πάνια, άσχετα αν μου αρέσει το χιούμορ του ή΄όχι. Πάντως για μένα το ζητούμενο είναι ότι στην ελληνικη τηλεόραση περισσεύει ο χαβαλές, ενώ η σάτιρα κοντεύει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση
auburn kate: H Έφη Θώδη ως προσωπικότητα ελάχιστα με απασχολεί, απλώς είναι ένα δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως τον εννοεί το "σατιρικό" μάτι κάποιων

Ανώνυμος είπε...

Μια φίλη μου μου είπε πρόσφατα: "Πώς βγήκε η ΝΔ πάλι αφού όσοι ξέρω έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;" Λογικό. Συνήθως αυτοί με τους οποίους κάνεις παρέα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος μ' εσένα. Αλλά στατιστικά είναι η μειονότητα, της μειονότητας.
Το τηλεοπτικό κοινό δεν είμαστε εσύ κι εγώ! Η σημερινή τηλεόραση αντικατοπτρίζει, καλώς ή κακώς, τα θέλω και τα πιστεύω της πλειονότητας. Μόνο έτσι εξηγείται, γιατί ανθούν λουλούδια σαν τον Λιακόπουλο, που πριν από μερικά χρόνια ήταν απλώς γραφικός και τώρα πια έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος. Ένα 12χρονο αγόρι μου εκθίαζε προχθές το Λιακόπουλο και όταν έβαλα τα γέλια (για να μη βάλω τα κλάματα ή τις φωνές ή να πάρω τα βουνά και να γίνω αντάρτης) μου έκανε παρατήρηση, γιατί δεν τον παίρνω στα σοβαρά! Δεν υπάρχει ελπίδα;!;!

The Motorcycle boy είπε...

Λέω γι΄αυτά που "θεωρούνται" και καθορίζουν ακόμα και την πρακτική στις παρέες. Κάτσε να στο κάνω σέντσια:
Ο χαβαλές στις παρέες, κατά τη γνώμη μου, είτε διακωμωδεί μέχρι καφριλέματος αυτά που συμβαίνουν (έξω, δίπλα και μέσα)είτε πάει άκλαφτος. Αν θεωρούμε πως ο κάθε Λαζόπουλος κάνει τη δουλειά για μας και απλά αναμάσαμε τις ατάκες του -πες καληνύχτα στον χαβαλέ.

Και, έχεις δίκιο. Ο Λαζόπουλος δεν είναι το ίδιο με την Πάνια. Είναι χειρότερος. Γιατί η Αννίτα δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τα "καλλιεργημένα άτομα" -ενώ ο Λάκης κυκλοφορεί σαν μοντέρνος Αριστοφάνης (θα τον κάνω τον εμετό)!

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....