Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα τους!


Και αυτή τη βδομάδα θα κληθώ να αγωνιστώ, ως μάχιμος δημοσιογράφος, που βγαίνει στους δρόμους για την ασφάλιση του, ανεξάρτητα αν εγώ δεν έχω την ίδια ασφάλιση, για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Επίσης θα κληθούν να συμμετέχουν και οι νέοι –δόκιμοι όπως λέγονται- συνάδελφοι, που και είναι ανασφάλιστοι και θα κάνουν να δούνε ευρώ στα χέρια τους κανα δυό χρονιάκια.
Στις προηγούμενες συγκεντρώσεις συνάντησα κόσμο που είχα χρόνια να τον δω και χάρηκα αλλά και διάφορα λαμόγια – κυρίως τηλεοπτικά- που θα έπρεπε να είχαν διαγραφει από την Ένωση Συντακτών εδώ και αιώνες. Σ’ αυτές τις τελευταίες συγκεντρώσεις ζω κι εγώ – όπως και πολύ άλλοι- την αντίφαση να κατεβαίνεις μαζί με ανθρώπους που δεν εκτιμάς καθόλου για δικαιώματα που έχουν καβαντζώσει άλλοι και όχι εσύ.
Έτσι λοιπόν στην επόμενη συγκέντρωση θα βροντοφωνάξω «Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα τους» και στη συνέχεια θα πάω να ζητήσω δουλειά στο «αναψυκτήριο» του Μαγγίνα για να μάθω από τους Ινδούς «φιλοξενούμενους» του πώς φτιάχνεται το σωστό κοτόπουλο με κάρι και να τους διδάξω πως φτιάχνεται και πως τρώγεται η συνδικαλιστική σαλάτα και πώς δεν χωνεύεται με τίποτα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου σύντροφε και συναγωνιστή Δημήτρη Σούλτα. Με την ευρύτερη έννοια βέβαια καθότι η ύπαρξη μπλοκ τιμολογίων με κατατάσσει σε άλλη κατηγορία "εργαζομένων" οι οποίοι επίσης δεν ξέρω αν θα δούμε σύνταξη ποτέ.

Όσο γι’ αυτό που λες ότι «Με αγώνες κατακτάτε τα δικαιώματά τους» θα διαφωνήσω (ως προς το ρήμα). Κατακτάτε άραγε; Γιατί αν κατακτάτε τα δικά τους κατακτάτε και τα δικά σας. Δηλαδή απλά λαϊκά "κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα». Πρόσεξε όμως γιατί αν δεν τα καταφέρουμε μας βλέπω «χλωρά» σύμφωνα με την άλλη λαϊκή ρήση – παροιμία «κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Διάλεξε λοιπόν «βασιλικός» ή «χλωρός».

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Φράνσις είπε...

Ως γνωστόν Τζιμ, πάντα καποιοι βγαζουν τα καστανα απ΄τη φωτιά, για να τα χλαπακιάσουν οι άλλοι... Μήπως θα παρεις κι εσύ 430 Ευρώ σύνταξη; Γιατι εγώ τόση προβλέπεται να πάρω, αν παρω... Φιλια.