Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Πάμε ξανά!


Περιμένοντας πρώτα να αγιαστούν τα ύδατα και να λάβω το φως το αληθινό, ξεκούρασα το blogκατάστημα με σχολικές διακοπές που έφτασαν σχεδόν τις δύο εβδομάδες. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα τίποτα συγκλονιστικό δεν συνέβη, εκτός του ότι κυβερνητικά στελέχη έδωσαν άλλο νόημα στο πολιτικό Bungee jumping, ενώ παράλληλα η ταινία του Steven Soderbergh «Sex, lies and videotapes» γίνεται ξανά επίκαιρη στην Ελλάδα μετά από 18 χρόνια. Κατά τ’ άλλα ο χρόνος άλλαξε με το δήμαρχο να βγάζει λόγο στο Σύνταγμα, χωρίς να δίνει σημασία στο ρολόι που έδειχνε ακριβώς 12 και αφού δεν μας έδωσε τη χαρά να μετρήσουμε πανευτυχείς από το 10 προς το 0, συμπεραίνω ότι η Αθήνα έχει παραμείνει στο 2007, αποφεύγοντας αριστοτεχνικά το δίσεκτο 2008.
Από αύριο τα συνεργεία θα αρχίζουν να ξηλώνουν λαμπάκια, αι- Βασίληδες, ταράνδους, σιδεριές που δοκίμασαν την τύχη τους ως χριστουγεννιάτικα δέντρα και ότι μπορεί να θυμίζει Χριστούγεννα. Αν και το ψύχος είναι βαρύ, οι υπάλληλοι των καταστημάτων ασκούνται στη χρήση μυγοσκοτώστρας μέχρι να αρχίσουν οι εκπτώσεις, οι περαστικοί σταματούν και φιλιούνται ανταλλάσσοντας ευχές και κάνοντας μικρούς άτυπους διαγωνισμούς βαρυστομαχιάς από τα γιορτινά τραπέζια, οι επαίτες μετρούν τις εισπράξεις από την πιο αποδοτική περίοδο της χρονιάς, οι οδηγοί προσπαθούν μάταια να ξεκολλήσουν από τα παρμπρίζ τα παλιά σήματα κυκλοφορίας για να κολλήσουν τα καινούργια
Έτσι λοιπόν η χρονιά ξεκινάει και πάλι, όχι στη 1 αλλά στις 8 Ιανουαρίου, μετά του Αι Γιαννιού, όταν ξηλωθεί το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και όταν όλοι ελπίζουν, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανείς λόγους, σε μια νέα αρχή… Καλή χρονιά!

7 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Καλή χρονιά λοιπόν! Μήπως από φέτος θα πρέπει να προνοήσουμε για όλους αυτούς -δημαρχαίους και μη- που έχουν τον ασταμάτητο;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ microsoult...είμαι βαθιά συγκινημένη που για πρώτη φορά επικοινώ μαζί σας μέσω της blogσφαιρά σας...Και εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου να κατακτήσετε τον στόχο σας [ξέρετε ποιόν]!
....Με βάλατε σε σκέψεις με το κείμενό σας.Γιατί αν και είναι πλέον του αη-γιαννιού η άλλη μέρα, το εξαιρετικά petit δεντράκι μου παραμένει στολισμένο , όπως παραμένει και η κατακόκκινη γιρλάντα στην πόρτα μου. Βαρεμάρα ή διάθεση για επιμήκυνση των χριστουγέννων? Ελα ντε...Γεγονός είναι οτι αρχίζουν οι πιο δύσκολοι μήνες της χρονιάς και δεν έχω να ευχηθώ τίποτε παρά...καλό καλοκαίρι!
Valia

Φράνσις είπε...

Ρε συ τζιμ τι μου θυμιζεις τώρα ότι αρχισε καινουργια χρονια; Ηταν αναγκη; Εχω μπερδευτει γιατι εγώ ξεστολισα σαν μανιακή, ξερεις , η τακτική της απώθησης που λενε κι οι ψυχαναλυτές, τα στριμώχνεις ολα στη αποθήκη για να μην αρχίσεις τα κλαματα που τελειωσε το αλλοθι της τεμπελιάς. Γαμώτι.Αλλα το σκιτσάκι ειναι τελειο.Μα σουρωμενος ο Woody; Δε ντρέπεσαι βρε να μου αμαυρώνεις την εικόνα του αγαπημενου μου πτηνού; Αντε τωρα η επομενη αργια ειναι στις 10 Μαρτίου; Κλαψ. χαίρε.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

πόσα κιλά βαρύτερος γύρισες;
:)

Ανώνυμος είπε...

Τσα!!! Να με κι εγώ. Καλημέρα και καλή χρονιά και blogaριστά. Θα πω το κλασικό: οι επιθυμίες σου ευχές μου και φυσικά το εννοώ. Χωρίς να υπονοώ ότι όλοι οι άλλοι που λένε αυτή την ευχή δεν την εννοούν. Ευχές πολλές και σε όλους τους συν-αναρτητές σχολίων (sic!!!). Λοιπόν εγώ κατά βάθος πρέπει να είμαι emo γιατί δε συμπαθώ τα Χριστούγεννα. Τα βρίσκω πολύ καταναλωτικά άνευ λόγου. Άνευ λόγου για τον καταναλωτή δηλαδή γιατί για τον έμπορο η χαρά του. Όχι πως τραβάω κανένα ζόρι με την κατανάλωση – κάθε άλλο – αλλά θέλω να καταναλώνω όποτε θέλω εγώ. Και δυστυχώς το θέλω συχνά. Any way νάμαι καλά. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα στολίδια - κυρίως σπίτι μου - κι αυτό τόχω από παιδί. Ο καημός της μαμάς μου - μάλλον όμως επειδή αναγκαζόταν να στολίζει το δέντρο εκείνη. Μ' έχωνε όμως κανονικά να το ξεστολίζω που δεν έχω χειρότερο. Ωστόσο η Πρωτοχρονιά για μένα σημαίνει πράγματα. Θέλω τις ευχές των ανθρώπων και δίνω ευχές με την καρδιά μου. Και καθώς περνούν; τα χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να λέει: Νάμαι καλά και του χρόνου να ξαναγιορτάσω την Πρωτοχρονιά αλλά και τα Χριστούγεννα – που δεν χωνεύω – γιατί δε θέλω γκρίνιες και μιζέριες. Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Το προηγούμενο ν σκέτο είναι η Νάση αλλά βιάστηκα κι έφυγε το σχόλιο!!!

microsoult είπε...

Πρώτ' απ' όλα καλή χρονιά σε όλους!
@pastaflora. Δημάρχος και εν γένει πολιτικός μπροστά σε μικρόφωνο είναι είδος που δύσκολα το αντιμετωπίζεις.
@valia. Καλωσήρθατε στο κατάστημα. Σου προτείνω ένα πιο διαχρονικό στόλισμα ώστε μέρος του στολισμού να αντέχει και στους μη χριστουγεννιάτικους μήνες!
@auburn kate Sorry που κανιβάλισσα στον αγαπημένο σου Woody
@ σπύρος Η εικόνα μου πριν από λίγες μέρες παρέπεμπε σε έγκυο 5 μηνών.
@Νάση. Απ' ότι κατάλαβα κρεπάλιασες πολύ στις γιορτές, αφού προς στιγμήν ξέχασες και το όνομα σου!