Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Οι ροζ Κυριακές και λίγος καφές σε σκόνη!


Από τότε που οι κυριακάτικες εφημερίδες αποφάσισαν να μεταμορφωθούν σε σουπερ μάρκετ πρέπει να βρίσκεσαι σε απόλυτη ετοιμότητα από τη στιγμή που θα τις αγοράσεις μέχρι και τη στιγμή που θα τις διαβάσεις (αν τις διαβάσεις). Η πρώτη παγίδα είναι η τιμή. Μόλις σήμερα διαπίστωσα ότι διάφορα κυριακάτικα φύλλα πωλούνται 4 ευρώ και βάλε, γιατί προφανώς το βαρύ πυροβολικό του Hollywood κοστολογεί ακριβότερα. Αλλά τι να κάνεις, η τέχνη κοστίζει.
Μια άλλη καλή λύση θα ήταν να προσφέρουν τσόντες, αλλά αυτό θεωρείται ότι πλήττει την εγκυρότητα του φύλλου. Εναλλακτική λύση είναι να εισάγεις στην ύλη σου φωτογραφίες από το περιζήτητο ροζ βίντεο Ζαχόπουλου, που σε συνδυασμό με το «Μάτια ερμητικά κλειστά» κάνει το «πακέτο» ασυναγώνιστο. Αυτό έκανε σήμερα το «Θέμα» των αγωνιστών, ανένταχτων, ανεξάρτητων, μαχητών δημοσιογράφων που γράφει και πάλι με χρυσά γράμματα νέες σελίδες στην ερευνητική δημοσιογραφία. Ο μόνος κίνδυνος είναι να βλέπεις όλη τη βδομάδα εφιάλτες με την Νικόλ Κίντμαν να χορεύει γυμνή στον καθρέφτη της και ξαφνικά να δέχεται τα φιλιά του παχύσαρκου Ζαχόπουλου ή τον Τομ Κρουζ να κάνει τις φαντασιώσεις του πραγματικότητα με συμβασιούχα του ελληνικού Δημοσίου. Και όλα αυτά στην εξευτελιστική τιμή των 4,25€.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στο άνοιγμα των πλαστικών συσκευασιών. Πριν από τα Χριστούγεννα είχα την τραυματική εμπειρία να με περιλούσουν οι νέες γεύσεις του Νες καφέ, που ήταν κρυμμένες ύπουλα σε φακελάκια μέσα στα διαφημιστικά. Βέβαια ο καφές δικαίως προσφέρεται από τις κυριακάτικες εφημερίδες, ώστε να μη σε πάρει ο ύπνος διαβάζοντας τις αναλύσεις των πολιτικών συντακτών.
Ένας ακόμα κίνδυνος είναι τα αρώματα που προσφέρονται μερικές με τα γυναικεία περιοδικά ( που ζυγίζουν 4 κιλά το καθένα), τα οποία μπορεί να σπάσουν κατά τη μεταφορά και εσύ για το επόμενο διήμερο να μυρίζεις σαν να ψεκάστηκες από το σύνολο του προσωπικού του Hondos Center.
Αν καταφέρετε να γλυτώσετε απ’ όλα αυτά, είστε ικανός να επιβιώσετε στη ζούγκλα του κυριακάτικου Τύπου και βάζετε αυτομάτως υποψηφιότητα ως καλεσμένος στην επόμενη εκπομπή του Πρετεντέρη, όπου θα δοθούν πλούσια δώρα σε όποιον καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα Γεράσιμο Γιακουμάτο και τη Λιάνα Κανέλλη

3 σχόλια:

Pastaflora είπε...

νομίζω ότι η περιγραφή των κυριακάτικων εφημερίδων ταιριάζει γάντι σε ταινίες σπλάτερ...
Κάτι τέτοια με κάνουν να εκτιμώ την Εστία την οποία διαβάζει φανατικά ο γηραιός πατέρας μου...

microsoult είπε...

Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός οι ταινίες σπλάτερ θα μοιάζουν με ανώδυνα cartoons μπροστά στον κυριακάτικο ανταγωνισμό!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους

Εγώ πάλι ανακατεύομαι πάρα πολύ - με τα γνωστά αποτελέσματα - μ' όλα αυτά (οπτικοακουστικά μέσα κομψότερα), ούτε να καλαμπουρίσω δε μπορώ. Και κρατώ τα μάτια μου wide shut. Ουπς να γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε αυτήν την ταινία. Τύπου αντισταθείτε στο ροζ!! Λέμε τώρα και καμιά μ…. να περνάει η ώρα έτσι; Μερικές φορές δε αντιπαθώ κάποιον πολύ (βλ. Θέμο) αλλά το ...Θέμα είναι ότι δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε καν για να τεκμηριώσω την αντιπάθεια μου. Ευτυχώς πολλές φορές «αβίαστα» και «αβάδιστα» η αντιπάθεια μου τεκμηριώνεται από μόνη της. Γι’ αυτό φροντίζει αυτός που αντιπαθώ.

Όσο για τα γυναικεία περιοδικά, πρέπει να το κοιτάξεις αυτό Δημήτρη μου.

Εφημερίδα αγοράζω πάντα την απλή - βλ. φθηνή - έκδοση και προτιμώ με τα υπόλοιπα χρήματα να αγοράσω σοκολάτα. Κακώς θα μου πείτε. Επειδή η σοκολάτα παχαίνει ενώ η ...άρση βαρών γυμνάζει.

Χαιρετώ