Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Φίλοι …διαρκείας!


Προχθές μιλήσαμε μετά από καιρό με τον Γιώργο, πολύτιμο φίλο από τη Θεσσαλονίκη… Μαζί οργώσαμε την παραλία της, ονειρευτήκαμε ότι μπορεί να ονειρευτεί κάποιος σαν έφηβος, κάναμε σχέδια για το μέλλον… Το μεγαλύτερο κομμάτι απ’ αυτό το μέλλον το ζούμε ήδη. Οι προβλέψεις δεν ήταν φυσικά ακριβείς αλλά τι σημασία έχει… Ο Γιώργος παρέμεινε το παιδί που ονειρεύεται και επιμένει ότι ονειρεύεται να το πραγματοποιεί ή να προσπαθεί τουλάχιστον να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Η ζωή πολλές φορές σε απομακρύνει από ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσες κάθε μέρα να αλλάζεις τον κόσμο. Αλλά ακόμα και αν η φυσική επαφή έχει μειωθεί ξέρεις ότι όταν βρεθείς, θα ξαναρχίσεις την κουβέντα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αφού δεν αλλάξαμε – ή αλλάξαμε λίγο- εμείς φίλε Γιώργο, κάποια στιγμή να μου το θυμηθείς, ίσως να αλλάξουμε τον κόσμο…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θυμάμαι από τη μέχρι τώρα ζωή μου και σίγουρα αυτό που θα θυμάμαι γενικώς είναι κάποια γλεντάκια, κάποιοι έρωτες κι ΟΙ ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως παλιό χρονικό.

Η καταγραφή αρχίζει
χωρίς σημείωση χρονολογίας, μήνα ή μέρας
δε θά 'χε άλλωστε σημασία
να οριοθετείς το διάστημα
του σύμπαντος χρόνου.

Δεν αναζήτησες καμιά αρχή
κι ούτε σ' απασχολεί κανένα τέλος
γιατί γνωρίζεις ότι δεν αρχίζει
κι ούτε τελειώνει τίποτε
σ' αυτή την κίνηση που μετασχηματίζει
την κάθε ύπαρξη σε φως.

(αντί άλλων σχολίων ένα ποίημα του Θόδωρου Καλαμπούκα από την "αντοχή των υλικών" για το φίλο μου Δημήτρη Σούλτα)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Δημήτρη, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το blogόσπιτό σου και νομίζω πως "μου αξίζει" να γίνω θαμώνας. Έχασα πολλούς φίλους γιατί αλλάξανε - όχι λίγο, πολύ - όχι μόνο ποσοτικά μα και ποιοτικά. Εγώ παραμένω έφηβος και με τους "Φίλους ...διαρκείας!" ένιωσα μια μικρή νίκη και για μένα.

Φράνσις είπε...

Εγω ενα σχολιοο ασχετο θα κάνω βρε, γιατι κατι ειπες πριν στην εκπομπή και ταράχτηκα.Τι ήταν αυτο το "τλευταια εκπομπή αυριο";!!!! Εξηγήσου. Το απαιτουν οι....ραδιοφωνικοί σου φίλοι.
Φιλιά.

microsoult είπε...

Χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι και άλλοι- παρά τις κάποιες απογοητεύσεις- είναι "ομοιοπαθείς" ως φίλοι διαρκείας!
@Γιώργος. Ευχαριστώ για το ποίημα και αναμένω...
@auburn kate. Η περίοδος RED έλαβε τέλος. Πολύ σύντομα θα παίρνω τον αέρα μου στον City 99.5, αλλά σε διαφορετική ώρα. Λεπτομέρειες συντομότατα!!!