Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Η διαχρονική Ελλάδα!


Ανακαλώντας μνήμες από ένδοξο παρελθόν της ελληνικής τηλεόρασης, θυμήθηκα τη μαγική λέξη "αμωνιαζόλ" που στοίχειωσε την παιδική μου ηλικία, καθώς δεν μπορούσα να ανακαλύψω την ακριβή σημασία της, αν και ως άριστος μαθητής κατανοούσα ότι η ρίζα της είναι σαφώς η αμμωνία. Ξαναβλέποντας το αξεπέραστο διαφημιστικό σποτ διαπίστωσα, ώριμος πλέον ότι:
1. Οι στρατιωτικές μπάντες στην Ελλάδα ήταν πάντα έτοιμες να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές (εν προκειμένω τον άσπρο σίφουνα)
2. Ένας από τους μουσικούς είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες, αφού ρίχνει, χωρίς ενοχές, μια γενναία μυτιά, στον άσπρο σίφουνα
3. Ότι τα καθαριστικά στην Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, κυκλοφορούν και σε άρωμα πεύκου και σε άρωμα λεμονιού.
Είμαι επίσης ευτυχής διότι το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διαφήμιση εκπέμπεται από την ERT sat ώστε όλος ο πλανήτης να γίνει κοινωνός των μεγάλων αρετών του γένους!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και το διοξείδιο του άνθρακα δεν θεωρείται ρυπος, αλλα αέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα...αφού το πινουμε και στην Coca cola και σε όλα τα ανθρακούχα ποτά...τι λέμε τώρα...

τουλαχιστον τότε οι άνθρωποι της εποχής εκείνης δεν γνώριζαν απόλυτα τα κακά των χημικών ουσιών ...ούτε ειχανε συνειδητοποιήσει ακόμα τι κακό κάνανε στο περιβάλλον με όλα αυτά τα χημικά, υπήρχε άγνοια..
επί θεμάτων περιβάλλοντος...αντε λοιπόν να τους δώσουμε μια δικαιολογία....τι να πω!!!

επιτρέπεται όμως εν έτι 2008, που κοντεύει να καταστραφεί ο πλανήτης από την μόλυνση αέρος -εδάφους..να βγένει ο Ελληνάρας ο κ. Αθανασόπουλος και να μας δουλεύει ψιλό γαζί....ή μήπως το ενούσε σοβαρά ???
Λες να υπάρχουν μερικοί που τον πίστεψαν....μπορεί δεν ξερεις καμμιά φορά....

το Αζαξ με αμμονιαζόλ το αγόραζαν και το αγοράζουν πολλοί...σιγά μην νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος...ο καθένας την πάρτι του κοιτάει...

δεν βλέπετε στους δρόμους τι γίνεται απο σκουπιδια αυτές τις μέρες..όλοι τα κατεβαζουν κάτω ...αν τα κράταγαν όμως στις βεραντούλες τους...ας κάψουν και μερικά στο τζακι τους...χχχχχχχχχχ

δεν θα είχαμε αυτό το χάλι τώρα...
τι λέω τώρα...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Τώρα και σε μυρωδιά κάδου σκουπιδιών εν απεργία!...

Φράνσις είπε...

Ρε συ Τζιμ, με πιάνει κατάθλιψη που δεν μπορώ να δω το βίδεο γαμωτι. Οπότε τι να σχολιασω... Αλλα όσο για το αμμωνιαζόλ, καλα που το θυμηθηκες αυτό;!!!! Τι εφιάλτης. Ολα τα καθαριστικά εδουν ενα κοινο σημείο: σου κόβουν τη αναπνοή με τη "ευωδιά" τους ακριβώς για να μην καταλαβάινεις τις αλλες μυρωδιές. Οπότε μας βλεπω σύντομα με μαντιλάκια εμποτισμενα με αμμωνιαζόλ, ή συναφή νεότερα , για ν'αντέξουμε τη βρώμα. Αλλα πως το είπε να δεις ένας φιλόσοφος- "Είμαστε, ό,τι πετάμε μακριά".... Χαίρε μυροβλήτη.

Giannis Kafatos είπε...

με βάση αυτά που λέει κι η Fay είμαι εδώ και πολλά χρόνια ή νεκρός ή η μεγαλύτερη πηγή μόλυσνης αφού η κόκα κόλα ρέει στο αίμα μου και φουσκώνει την κοιλιά μου!
Η διαφήμιση είναι σούπερ, τις προάλλες είδα σε ένα άλλο βλογκ και το: Για να μην τον παίρνετε από πίσω πάρτε του μια πίπα!
Τι έγινε και θυμηθήκατε όλοι τις παλαιές διαφημίσεις? Μπράβο σας πάντως που μας θυμίζετε πόσο έχουμε μεγαλώσει ...
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Pastaflora είπε...

Με τη σειρά μου θα σταθώ στον ωμό ρεαλισμό της διαφήμισης αυτής και πιο συγκεκριμένα στην κουπ της προκομμένης νοικοκυράς που θυμίζει τάπερ με σπανακόρυζο που της έφερε καπέλο στο κεφάλι ο μπρουτάλ μουστακαλής σύζυγος.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

... κι από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι και ο άσπρος σίφουνας μας πήρε και μας σήκωσε.

microsoult είπε...

@ fay
με όλα αυτά που περιγράφεις αισθάνομαι σαν χώρος αποθήκευση διεοξειδίου ( που δεν είναι και μακριά από την πραγματικότητα)

microsoult είπε...

@ σπύρος
και με αποσυνθεσιαζόλ
@ auburn kate
κρίμα που χάνεις το μεγαλείο του video

microsoult είπε...

@ giannis
είμαστε του δόγματος "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι"!

microsoult είπε...

@ pastaflora.
έχεις δίκιο. Η κουπ είναι πιο επιθετική ακόμα και απο το αμμωνιαζόλ!

microsoult είπε...

@ γιώργος.
μας πήρε, μας σήκωσε, μας ξαναέριξε αλλά μας παρέδωσε πεντακάθαρους στις εμμονές των μαμάδων μας!