Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Χαλβαδιάζοντας το βέτο!


Την ώρα που σύμπας ο ελληνικός λαός κρατάει την ανάσα του για τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει ΒΕΤΟ στην είσοδο του αβάπτιστου βόρειου γείτονα στη συμμαχία, επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά το μεγαλείο του ελληνισμού. Όχι μόνο το όνομα Μακεδονία είναι ελληνικό, αλλά και ο χαλβάς και το Βέτο.
Από το 1936 επιχειρηματίας στη Βέροια προέβλεψε τις εξελίξεις και ονόμασε το χαλβά του βέτο! Ο υπερήφανος χαλβάς διαθέτει και site (δίγλωσσο, ελληνικά- αγγλικά) και είναι το πρώτο αποτέλεσμα του εμφανίζεται στο Google, όταν πληκτρολογήσεις βέτο και κάνεις αναζήτηση στις σελίδες μόνο από Ελλάδα. Εκτός από χαλβά, η επιχείρηση διαθέτει ταχίνι, σιροπιαστά, λουκούμια, βανίλιες, ξηρούς καρπούς και άλλα εκλεκτά

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Άγρυπνος στο ...Γκύζη"

Ακόμα δεν ξέρω αν θα γυρίσω ταινία μ' αυτό το θέμα, θα γράψω βιβλίο, τραγούδι ή ποίημα. Όπως και νάχει με πρόλαβαν οι "Until June" και έγραψαν για σένα το "Sleepless" το οποίο και σου αφιερώνω.

Στο θέμα μας τώρα. Υπάρχει και καφές VETO. Έχει και site www.vetocafe.gr.
Αλλά μάλλον θα το γνωρίζεις γιατί με τόσες αϋπνίες θα ξέρεις απ' έξω κι ανακατωτά όλες τις μάρκες καφέ.
Εκτός κι αν μένεις άγρυπνος επειδή "οι νύχτες σου είναι καλύτερες από τις μέρες μας" κάτι το οποίο ολόψυχα σου εύχομαι.

Η ώρα της ανάρτησης είναι σε σημείο της σελίδας που θέλει δε θέλει κανείς τη βλέπει. Συγκεκριμένα ...σήμερα την ώρα που εγώ ξυπνούσα!!!

Καλό απόγευμα

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Μόλις σε είδα στη γειτονιά μου είπα: "Αυτός για να κόβει βόλτες ε... δεν μπορεί θα έκανε καινούρια ανάρτηση." Και τώρα μπορώ να υπερηφανευτώ πως η εκτίμησή μου ήταν σωστή.
Παρατήρησα ότι όταν λέμε: "θ' ασκήσω veto" ή "θα σκίσω veto" (εννοώντας βέβαια ότι θα κόψω ένα κομμάτι χαλβά για να το σαβουρώσω) ακούγονται το ίδιο. Λες να έχουν και το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα;

microsoult είπε...

@ νάση
ευχαριστώ πολύ που αγωνιάς για τον ύπνο μου, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι πρόσφατα έχει αλλάξει το ωράριο μου και το βιολογικό μου ρολόι έχει αρρυθμίες!!!

microsoult είπε...

@ γιώργος
Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι αν δεν ασκήσεις βέτο μπορεί να θεωρηθείς πολιτικά χαλβάς, ενώ αν δεν σκίσεις τον χαλβά κανείς δεν μπορεί να σε χαρακτηρίσει έτσι

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

τους "χαλβάδες" που ασχολούνται με το Μακεδονικό φοβάμαι. Τον κανονικό χαλβά όχι, αν έχω μια δυσανεξία!

Ανώνυμος είπε...

Καλή εβδομάδα σε όλους

Δημήτρη διαφωνώ. Γιατί αν έχεις έναν τέτοιο χαλβά μπροστά σου και δεν τον "σκίσεις" πάλι χαλβάς θα θεωρηθείς. Εγώ όταν είδα τη φωτό ήθελα να "σκίσω" την οθόνη μου και να τη φάω. Το ξεπέρασα όμως. Προτίμησα κάτι πιό νόστιμο από το ψυγείο. Όσο για τις ...αρρυθμίες σου "Ρυθμονόρμ". Αλλά μάλλον εσύ είσαι της ..."ομοιοπαθητικής".

Φράνσις είπε...

αχαχαχαχαχαχα.Καλά, άπαιχτος είσαι ρε Τζιμ. Μη μου πεις οτι ο Κωστάκης γνωρίζει την ύπαρξη του site και νιώθει διπλά περήφανος; Εγω παλι κατι επαθα που έπεσε το μάτιμου στην επιλογή ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ και άρχισα να ζαλιζομαι,αλλα βραχος, κομμενα τα γλυκακια ,τα σοκολατάκια, παγωτακια, γιατι θελω να φορεσω το καλοκαιρι το μπικινι που μου δώρισαν περυσι. Αλλωστε, αυτον το χαλβά, που τον τρως και γανιαζει το στομα σου, τον αντιπαθώ, τον αλλο λιγουρέυομαι,ξεριςε με τις σταφίδες και τα ξασπρισμενα αμύγδαλα και το σιμιγδαλι, σλουρπ, αλλα είπαμε βραχος.Υπαγε πίσω μου με τους χαλβάδες! καλη εβδομαδα να εχουμε βρε.

microsoult είπε...

@ σπύρος
Μη φοβού τον χαλβά, φίλε Σπύρο. Και δη τον μακεδονικό!

microsoult είπε...

@ ναση
Ευχαριστώ και για τις ιατρικές συμβουλές!

microsoult είπε...

@ auburn kate
Ο Κωστάκης νομίζω ότι μπαίνει στο blog μεταμφιεσμένος σε αναρχικό χαλβαδοπλάστη