Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Τσα!


Ίσως να περίμενα να αλλάξει η εποχή, να δω βροχές, να νοιώσω στους ώμους μπουφανάκι (απ’ αυτά που τα χρειάζεσαι μετά βίας έναν μήνα το χρόνο). Ίσως πάλι η φιλοδοξία να ανακαινίσω σπίτι με οδήγησε σε τέτοια πνευματική κόπωση, που έκανε και το πνεύμα απρόθυμο και τη σάρκα έτοιμη για 12ωρους ύπνους. Με το έναν ή με τον άλλον τρόπο άφησα για μήνες ορφανό το blogόσπιτο στο οποίο επιστρέφω με πρόθεση να γίνω μόνιμος κάτοικος του.
Σ’ αυτούς τους 5 μήνες μου έγιναν γνωστές, μέχρι πρότινος άγνωστες λέξεις (και ονόματα) όπως Εφραίμ, Δαϊλάκης, συμμετείχα σε καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η συναυλία της Μαντόνα (ποιος να μου το ‘λεγε πριν από μερικά χρόνια), αναγκάζομαι να ζω χωρίς το σχόλιο της Μάρας, ενώ πρέπει να προσθέσω άλλο ένα άγχος στα τόσα που με καταδυναστεύουν, αφού οφείλω να αγωνιώ και για το αν θα καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία (πράγμα που δεν μου ακούγεται απαραιτήτως κακό, αλλά όταν σκέφτομαι ότι ο γιάπης μαλακίζεται, εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό, εγκαταλείπω ακόμα και τη σκέψη).
Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι ο επίμονος Ομπαμισμός που επικρατεί στον πλανήτη και θα κορυφωθεί το Νοέμβριο, όπου αν μας βγει ο «ηλιοκαμένος» θα γιορτάσουμε με μπαλόνια, σερπαντίνες και κομφετί τη νίκη του «σοσιαλίζοντα» φιλελεύθερου. Υπάρχει άλλωστε και το κατάλληλο περιβάλλον αφού μετά την κρατική επιδότηση των χρεών των τραπεζών, πέρα από τον Ατλαντικό έχει επικρατήσει ο υπαρκτός καπιταλισμός.
Τέλος πάντων, ας μην φλυαρήσω άλλο.
Καλώς σας (ξανα)βρήκα!

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήλθες Δημήτρη...Επισκεύες-ανακατασκεύες-διασκευες-μαντόνα-εφραιμ-cit995-ρεδ.εφ.εμ-ήλθεν η ώρα σου:τον χειμώνα ετούτο αμα τον πηδήσαμε...αντε αλλά 10 καθαρίσαμε!

Giannis Kafatos είπε...

γυρίσατεεεεε (αλα Τζένη Καρέζη στον κόμματο υπομηχανικό Αλεξανδράκη)
Αντε, καιρός ήταν ανεπρόκοπε (αλά Σαπφώ Νοταρα)
Μας μπούχτησες δικαιολογίες (με την ίδια φωνή)
Αλλά επειδή το βραδυνό μου εξαρτάται από τα κέφια σου ... καλώς όρισες στα βλογκικά λημέρια Δημητράκη !
;)www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Φράνσις είπε...

Αχα! Καιρος ήτανε! Ειχα αρχισει ν'ανησυχώ μήπως η εργοδότριά σου( ξερεις ποια εννοώ, αυτη που είχε βαλει φωτια σε παρακειμενο δασακι με τα βεγκαλικα που αναψε) σε απηγαγε επειδή είσαι ωραιο αγόρι :-))))))) Δηλαδη ξεμπέρδεψες με το σπίτι; Ανακαινίστηκε; Η' μηπως χρειάζεσαι εσύ ανακαίνιση; Δηλαδη να παω να κρυφτω τωρα που επανέκαμψες με τα Σβαρτζενερικά φισεκλίκια; μανούλα μου! Ακου ηλιοκαμμένος" ο Ομπάμας. Εχει βαθιες ρίζες ο ρατσισμός ετσι; Μην τυχον και πούνε μαυρος, έγχρωμος έστω και μαυρίσει η γλώσσα τους. Μωρε εγω σου λεω οτι θα βγει αυτο το μορμολύκειο ο Μακ Κειν και η αλλη η λυσσαρα με τη βίβλο.Θα' λεγα τι τους χρειάζεται αλλα φοβαμαι μη θεωρηθει ηθικη αυτουργια σε τελεση κακουργήματος! Καλως σε ξαναβρήκαμε βρε.

Ανώνυμος είπε...

Καλώστον κι ας άργησε. Όμως τσα κι εγώ. Σιγά μη το εγκατέλειπες το blogoσπιτάκι σου. Αλλά και τα 12ωρα τα χρειαζόσουν. Για νάχεις αποθέματα τώρα που ξυπνάς αυτές τις βάρβαρες ώρες. Αλλά ο ύπνος είναι όπως και οι διακοπές, μόλις τελειώσουν θέλουμε κι άλλο. Τελικά η μαλακία (μπιπ) είναι τόσο ακριβή στις ΗΠΑ; Γιατί δεν έρχονται εδώ που είναι τσάμπα; Όσο για τον Ομπάμα θυμήσου τη φράση του "Δεν μπορείς να πολεμάς την τρομοκρατία που δρα σε 110 χώρες βομβαρδίζοντας το Ιράκ". Τελικά πολύ φοβάμαι ότι ήθελε να πει "...βομβαρδίζοντας μόνο το ΙΡΑΚ". Wellcome home

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Μπα, τον βρήκαμε το δρόμο;

argy είπε...

καλε,αναστήθηκες?πιθανότατα να μη με θυμάσαι,αλλά πάντως,έχω να πω ότι λυπήθηκα που σε βάλανε τόσο νωρίς και δε σ' ακούω,αν και μπορεί να κάνω μια προσπάθεια....καλές συνέχειες...

microsoult είπε...

@ ανώμυμος: Σ' ευχαριστώ αγαπητέ ανώνυμε που καταγράφεις με συγκλονιστική συνέπεια τα "βάσανα" του βίου μου!

microsoult είπε...

@ giannis. Καλώς σας βρήκα φίλε Γιάννη. Με τόσες ατάκες από τον παλιό (καλό;) ελληνικό κινηματογράφο, μπορείς άνετα να εκδώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες λεύκωμα! Καλές πωλήσεις!

microsoult είπε...

@ auburn kate. Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα! Στην Αμερική πάλι νομίζω ότι φέτος θα φορεθούν τα σκούρα χρώματα! Ο λευκότερος λευκός Μακ Κέιν από το Νοέμβριο θα έχει νομίζω αρκετό χρόνο να παίζει με τα στρατιωτάκια του!

microsoult είπε...

@ νάση. Όσο για το πόσο ακριβή είναι η μαλακία στις ΗΠΑ νομίζω ότι αυτό θα το ξέρουμε μετά το τέλος της οικονομικής κρίσης!

microsoult είπε...

@ σπύρος σεραφείμ. Ε ναι λοιπόν τον βρήκα κι επειδή δεν είμαι Βατοπέδι να έχω κι άλλο real estate σύντομα, δεν θα ξεστρατήσω!

microsoult είπε...

@ a'go. Δεν έχω τόσο αδύνατη μνήμη. Το ξέρω ότι είναι πολύ σκληρό το ωράριο μου, αλλά τι να κάνω... Το καθήκον βλέπεις!

microsoult είπε...

Φαίνεται ότι το blog μου, επειδή είχε μήνες να με δει αποσυντονίστηκε απολύτως και άρχισε να μεταφέρει τα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης σε παλιότερες. Οπότε ψάχνω όλο το αρχείο να δω που θα σας βρω...
@ ag'o. Σ΄ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ακούσεις από το ξημέρωμα. Ελπίζω την επόμενη φορά να έχεις περισσότερη τύχη στη σύνδεση

microsoult είπε...

@ γιώργος χρηστινίδης. Όλες οι δουλειές βαίνουν καλώς. Όσο για τα υποννούμενα σχετικά με την απάντηση μου, ρίξε μια ματιά στο blog σου για να δεις από πότε έχεις να ανεβάσεις κάτι. Ωραία η φωτο της ντομάτας ρε φίλε, αλλά άμα την αφήσεις καναδυό βδομάδες ακόμα, το blog σου θα υιοθετηθεί από τον πανελλήνιο σύλλογο οπωροπωλών!

microsoult είπε...

@ auburn kate. Καλές διακοπές και σε σένα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη
Το blog σου θυμίζει κάτι από ολυμπιακά ακίνητα!!! Ως προς την εγκατάλειψη κυρίως. Σου πρότεινα να το αγοράσω έναντι της πολύ καλής τιμής των 40 δολλαρίων αλλά δεν πουλάς είπες.... σε κάποιον που δεν τον λένε Μπιλ. Ελπίζω η αναμονή του αγοραστή να αξίζει τον κόπο. Έτσι ώστε το blog είτε να έχει την τύχη (λέμε τώρα) του ΟΑΚΑ είτε του IBC που έγινε ΜΕΚ δηλαδή Μεγάλο Εμπορικό Κέντρο.
Εμένα πάντως με λένε Νάση κι είμαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Welcome back δημητρακη...

Οντως καιρο ειχες να εμφανιστεις...Anyway...ελπιζω να σε "βλεπουμε"εστω και απο εδω γιατι απο το ραδιοφωνο λιγο δυσκολο...ειναι μια δυσκολη ωρα αλλα θα κανω προσπαθειες :-)

0 "Απλη περιεργεια" / ΘανοςFace

Ανώνυμος είπε...

Βρε, βρε, βρε... ούτε για το μουσείο της Ακρόπολης τέτοια αναμονή... Καλά δεν συζητώ οτι δεν συγκρίνεται με το loft sto gyzi. Καλό ζειμώνα !!!!!!!!!!!
[ η λέξη βγαίνει απο τη ζέστη και το χειμώνα, χρησιμοποιείται απο επιστήμονες και μη που ασχολούνται με τις κλιματικές αλλαγές :Ρ ]

microsoult είπε...

@ ναση. Σ' ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να με συγκρίνεις με τα ολυμπιακά ακίνητα. Όσο για την εξαγορά δεν μπορώ να προχωρήσω σε αγοραπωλησίες εν μέσω οικονομικής κρίσης

microsoult είπε...

@ ανώνυμο. Καταλαβαίνω τη δυσκολία του πρωινού ξυπνήματος. Το ζω κάθε μέρα. Θα επανέρχομαι συχνά με το Blog (αν και πολλοί αμφισβητούν την ειλικρίνεια των δηλώσεων μου!!!)

microsoult είπε...

@ valia. Νέα τιμητική σύγκριση... Και μουσείο της Ακρόπολης. Το loft ολοκληρώνεται, αν το φυσικό αέριο μου γυρνάει την πλάτη και προβλέπεται να το δαγκώσω το φετεινό χειμώνα, οπότε εύχομαι όσο ποτέ άλλοτε, καλό ζειμώνα!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και το "ΖΥμώνα" καλό θα σου κάνει. Γιατί αν το ρίξεις στο ζύμωμα και θα ζεσταίνεσαι και θα τρως σπιτικό, υγιεινό ψωμάκι, άσε που θα δυναμώσουν και τα μπράτσα σου. Μετά θα αγοράσεις κι ένα σάκκο του μποξ, γιατί πού αλλού θα αξιοποιήσεις τέτοια μπράτσα. Και φυσικά θα έχεις μεγάλη οικονομία (ψωμί και γυμναστήριο σε ένα) για να ανταπεξέλθεις στους μεγάλους ΔΕΗκούς λογαριασμούς.
ΑΜΗΝ

microsoult είπε...

@ ναση. Ε, δεν παίζεσαι εσύ! Σε βλέπω πρόεδρος του ΔΝΤ. Είσαι η μόνη που έχεις τις λύσεις στο τσεπάκι!

argy είπε...

τελικά,καλέ μου Δημήτρη,τα καταφέρνω να σας ακούω το πρωί για κάνα μισάωρο όταν ξυπνάω....Αλλά,δε μ'αρέσει και τόσο πολύ η εκπομπή τώρα με την κοπελιά,πιο ωραία ήσουν μόνος σου...αυτή είναι πιο σοβαρή...ξέρω γω (όχι ότι είσαι ασόβαρος καλέ,αλλά είσαι πιο χαλαρός,ακούγεσαι πιο ευχάριστα)...λοιπόν,αυτά,καλή συνέχεια και με κάνα καινούριο ποστ (πολλά θέλω;!!!)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, καλή μου ag'o είσαι πολύ ευγενική ψυχή. Γιατί δε λες καλύτερα ότι τον στραγγαλίζει το Δημήτρη η ...κοπελιά αυτή. Δεν έχει να κάνει με το μόνος του ή με παρέα γιατί θεωρώ πως είναι ...προσαρμοστικός τύπος ο κος Σούλτας. Απλά η ...κοπελιά θέλει το γήπεδο μόνη της χωρίς να ξέρει καν να παίζει μπάλα. Κι ο Δημήτρης - τζέντλεμαν - την αφήνει. Κι αφού εγκατέλειψε για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης το μπλογκόσπιτο ας τα λέμε μεταξύ μας.
Sorry Δημήτρη, μπορεί να σε εκθέτω λέγοντας τη γνώμη μου για την εκπομπή, αλλά η πολύ ευγένεια δεν ταιριάζει σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Keep in touch καλέ.

argy είπε...

όντως ρε συ Νάση,δεν ακούγεται ο Δημήτρης πολλές φορές...ενώ όταν μιλάει αυτός τη βρίσκεις,χαλαρώνεις,η κοπελιά είναι κάπως "τα θέλω όλα δικά μου"...δε λέω,αν τη συμπαθείς εσύ Δημήτρη,ντάξει,αλλά η εκπομπή μια χαρά ήταν και μόνη της...

microsoult είπε...

@ νάση + a'go. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις (και για την ευγένεια σας). Διορθώνομαι...
Επίσης ναι- ω ναι- υπάρχει στο blog νέα ανάρτηση!