Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ναρκώστε τους αριθμολάγνους!


Οι αμερικάνικες εκλογές βρίσκονται στην τελική ευθεία, οι ελληνικές εκλογές συζητιούνται από τη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα των προηγούμενων και ο κόσμος είναι μονίμως ανήσυχος για να μάθει τι σκέφτεται. Όλα αυτά βρίσκουν τη γιατρειά τους στους δημοσκόπους, οι οποίοι φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με νούμερα για απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας όπως «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Όπου πάντα – και στο παρελθόν και τώρα- καταλληλότερος αναδεικνύεται αυτός του οποίου η πολιτική ξεσηκώνει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις (ο Σημίτης τότε, ο Καραμανλής τώρα)
Από την άλλη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ξεφυτρώνει μια νέα ομάδα ψυχοπαθών ψηφοφόρων που αλλάζει άποψη κάθε μισάωρο. Σήμερα ο Ομπάμα προηγείται με 10 μονάδες, αύριο με 4, μεθαύριο με 10 πάλι και την άλλη βδομάδα με 5. Η άλλη σταθερή ομάδα με κατασταλαγμένες ιδέες είναι η ΟΦΑ ( όπου φυσάει ο άνεμος). Αυτοί δηλαδή που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν αυτό που θεωρούν ότι θα ψηφίσουν οι περισσότεροι από τους άλλους.
Όλα αυτά δεν γίνονται μια φορά το μήνα, αλλά σχεδόν καθημερινά. Αν είναι Κυριακή μάλιστα θα σε φιλοδωρήσουν με τουλάχιστον 3 δημοσκοπήσεις, όπου θα μάθεις αυτό που ήδη ήξερες, αλλά με πολλά νούμερα, μηδενικά και υποδιαστολές. Επίσης θα μάθεις και άλλα εξίσου συγκλονιστικά: Ότι ο κόσμος ανησυχεί για την ακρίβεια, για την ασφάλεια, για την παιδεία, για την υγεία… Τι μου λες; Τέτοια αποκάλυψη είχε να γίνει από τότε που ο Ιωάννης κλείστηκε στη σπηλιά στην Πάτμο και άρχισε να γράφει για τα σημεία και τα τέρατα.
Με όλο αυτό τον βομβαρδισμό έχω αρχίσει να παθαίνω μία απώθηση για τα νούμερα. Και αυτά των δημοσκοπήσεων και αυτά που φορούν κουστουμάκια κοψοχρονιά από το στοκ του Αρμάνι και τα υποστηρίζουν. Όπως καταλάβατε είμαι εκνευρισμένος κατά 98,456%.

11 σχόλια:

argy είπε...

χιχι,κεφάκια βλέπω....πάντως,και οι δημοσκοπήσεις κόσμο ταϊζουν (λέμε τώρα),το αν αποδίδουν ή το πού της γράφουμε,είναι άλλο θέμα...πώς θα γεμίσει το δελτίο καλέ μου Δημήτρη,αν δεν έχει και μια δημοσκόπηση;αν δεν βγουν οι να μας πουν ότι ναι,ο πολίτης όντως δεν έχει λεφτά,είναι τσεκαρισμένο..;ε;πώς;δεν πρέπει να εξαφανιστεί αυτή η σκιά του 0,00001 ποσοστού αμφιβολίας; χαχα...χαιρετούρες...

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τονε κι ας άργησε. Είναι γεγονός πάντως ότι δε μας βγαίνει η τράπουλα. Στους συνδυασμούς τα χαλάμε. Γιατί αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ως λαός θέλουμε ποικιλία, έντονες κι αντίθετες γεύσεις στο τραπέζι μας. Πώς λέμε χοιρινό με γλυκόξυνη σάλτσα ή χοιρινό με ανανά; Έτσι. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία με αρχηγό το Σημίτη. Πώς σου φαίνεται; Αυτή δε η ενδοπαλμική πεοπαλινδρόμηση με τις δημοσκοπήσεις μ’ έχει επηρεάσει πολύ. Κάθε μέρα κατά 65,1234% θέλω να αλλάξω κανάλι και κατά 32,158% να την κλείσω τη ρημάδα τελείως. Υπάρχει όμως κι ένα 2,7186% που θέλω να συνεχίσω να βλέπω γιατί πώς να χάσω τέτοια ομορφιά; (βλ. Τρέμη). Αλλά κι επειδή δεν μπορώ να βρω τον αντίστοιχο όρο για τις γυναίκες μια που ο προηγούμενος νεολογισμός (ενδοπαλμική ...κ.λπ.) αφορά τους άνδρες. Γιατί αν δεν ξέρεις πώς λέγεται κάτι δεν ξέρεις και πώς γίνεται. Κατάλαβες;
Οι λέξεις μας καθοδηγούν. Οπότε τηλεόραση.

Φράνσις είπε...

Ν'αγειάσει το στόμα σου! Κι εγω είμαι 100% τσαντισμένη με το ενδιαφερον για τις αμερικανικες εκλογες,και για τη σχιζοφρένεια του εκλογικου σώματος, αν είναι μεν δυσαρεστημενο με τους χειρισμους της κυβερνησης, αλλα να θεωρει τον "μπουλούκο" (και όχι δεν εννοω τον Αδωνι Γεωργιαδη!) αλλα τον Κωστακη, καταλληλοτερο πρωθυπουργό... Με μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ μήπως; Ε ρε θα σηκωθει ο Σερραίος και θα τον δαγκωσει στα μαγουλα!

Ανώνυμος είπε...

τον τελευταίο καιρό, όταν βλέπω οποιοδήποτε γραπτό με νουμερα..και ειδικά ποσοστιαίες μονάδες, προχωράω αβλεπή στο αμέσως επόμενο χωρίς ...

είμαι 99,9% αλλέργική στα νούμερα....

και ακόμη, χειροτερεύω, όταν ακούω για εκλογές...και τους συγκεκριμένους "εκπροσώπους του λαού".....μπρρρρρρρρρ!!

δεν έχω ψηφίσει σχεδόν ποτέ...δεν έχω βρεί τον "εκπρόσωπο" του γούστου μου ακόμη..

θα μείνω στο ράφι....!!!????

microsoult είπε...

@ ag'o. Σε βλέπω αύριο μεθαύριο να δουλεύεις σε εταιρεία δημοσκοπήσεων!

microsoult είπε...

@ ναση. ανατρίχιασα με την ακρίβεια των ποσοστών σου. Όσο για τους ορισμούς του αγαπημένου σπορ των ανδρών, περιμένω από σένα που είσαι δεινή γλωσσοπλάστρια να βρεις το αντίστοιχο για τις γυναίκες, γιατί αν εδώ διατυπώσω κάτι να κινδυνεύω να θεωρηθώ φαλλοκρατικό γουρούνι!

microsoult είπε...

@ auburn kate. Αν έχεις πληροφορίες ότι θα σηκωθεί ο Σερραίος πες το μου να λείπω από τη χώρα

microsoult είπε...

@ fay. αν το ράφι σε απομακρύνει από λαμπρούς πολιτικούς άνδρες στο εύχομαι ολόψυχα

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ ιδιαιτέρως ότι κατάλαβες τί εννοούσα γιατί απ' ότι πρόσεξα τώρα έχω κάνει ένα λάθος. Ενδοπαλαμική είναι η σωστή λέξη. Για τη γυναικεία έκφραση θα προσπαθήσω και θα σε ενημερώσω. Αλλά κι εγώ σα φαλλοκρατικό γουρούνι πρέπει να σκεφτώ γιατί έχω υπόψη μου κάποιες γυναίκες που θα τους ταιριάζει γάντι. Και μια και είπα γάντι κάτι σκέφτηκε το βρώμικο μυαλό μου.... Γειά τώρα θέλω να το επεξεργαστώ.

argy είπε...

άντε καλέ,για ψυχολόγος πάω,τι δουλειά έχω εγώ μ' αυτά τα πράγματα;βέβαια,αν έχεις κάνα μέσο,πλένω και σκάλες στο σταθμό,έρχονται δύσκολες μέρες,καλύτερα να 'μαστε προετοιμασμένοι για όλα!!

Giannis Kafatos είπε...

20% καθε κυριακή διαβάζω τις δημοσκοπήσεις
69% μου επηρεάζουν το φενγκ σούι
101% συμφωνώ και ψηφίζω Σούλτα
www.u-hoo.gr/gianniskafatos