Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Εσύ απολογήθηκες;


Συνεχίζεται καθ’ άπασαν την επικράτειαν η υποβολή απολογητικών υπομνημάτων των παλαιοτέρων γενιών στους σημερινούς έφηβους, καθώς υπάρχει μεγάλη διάθεση για να απολογηθούν «για τον κόσμο που παραδώσαμε στα παιδιά μας», αλλά παράλληλα υπάρχει μεγάλος φόβος να δεχτούν ερωτήσεις.
Την υπεράσπιση των σαραντάρηδων και βάλε δεν θα αναλάβει τελικά ο Αλέξης Κούγιας, πρώτον λόγω του φόρτου εργασίας, δεύτερον γιατί ο έγκριτος ποινικολόγος είναι πεπεισμένος ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα και τρίτον γιατί η ειδίκευση του στην κακολόγηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων για 15χρονους και δη για τους δολοφονημένους, δεν θα τον έκανε αξιόπιστο υπερασπιστή της κλιμακτηρίου των παλαιοτέρων γενιών.
Οι «γηραιότεροι» έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε συμβολικές κινήσεις που θα δίνουν το μήνυμα ότι αφενός μεν έχουν μετανοιώσει για την «άτιμη την κοινωνία» που έχουν παραδώσει στους νεότερους αφετέρου ότι αντιλαμβάνονται τι προκάλεσε την νεανική οργή.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα happening θα είναι τα εξής:
1ον. Δεκάδες 50άρηδες θα αυτομαστιγωθούν στο Σύνταγμα τραγουδώντας το «ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ» για να δείξουν εμπράκτως ότι μετανοούν για την κατάντια τους. Θα προτιμηθούν αυτοί που στην (σεξουαλικά απελευθερωμένη) δεκαετία του ’70 είχαν έντονες σοδομαζό εμπειρίες, τις οποίες φυσικά ποτέ δεν ομολόγησαν στα παιδιά τους. (Έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ψηφίσει στη ζωή τους και ΚΚΕ, και Σημίτη και Καραμανλή και Συνασπισμό)
2ον . Επιφανείς πολίτες θα τραγουδήσουν (αφιλοκερδώς) το Imagine του John Lennon στην Τεχνόπολη, την οποία θα παραχωρήσει ευχαρίστως για το event o Νικήτας Κακλαμάνης. Στην κιθάρα μάλλον θα είναι ο Αλογοσκούφης (που ξέρει να παίζει πολύ καλά το όργανο- την κιθάρα εννοούμε!), στο πιάνο ο Σταμάτης Σπανουδάκης (ο οποίος θα μοιράζει στο νεανικό κοινό και τα γιαούρτια που θα ρίχνουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας), στο τουμπερλέκι ο Θόδωρος Πάγκαλος ( ο οποίος δεν χρειάζεται καν τουμπερλέκι, αφού σύμφωνα με έγκριτους μουσικολόγους η κοιλιακή του χώρα παράγει ήχους τουλάχιστον 6 διαφορετικών κρουστών), στη σφυρίχτρα ο Βύρων Πολύδωρας λόγω της θητείας του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και της καλής του σχέσης με την Τροχαία. Ο Ευάγγελος Αντώναρος θα είναι σολίστ σε διάφορα όργανα και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα κλέψει την παράσταση, αφού αν τα σόλα του ακολουθήσουν τη λογική των ασυνάρτητων δηλώσεων του θα δημιουργήσει νέα σχολή στην free jazz.
3ον. Θα υπάρξει ρητή διαβεβαίωση ότι επί ένα εξάμηνο οι μεσήλικες δεν θα αναφέρουν τις λέξεις Πολυτεχνείο, Μάης του ’68, επανάσταση, μεταπολίτευση, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΠΠΣΠ και άλλα αρκτικόλεξα (εκτός των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, τα οποία όμως θα απαγορεύεται να ορίζουν ως οργανισμούς κοινής ωφέλειας).
4ον .Θα τους παραδοθούν για μία εβδομάδα όλες οι σχολικές αίθουσες, ώστε να γράψουν όλοι εκατό φορές στους μαυροπίνακες: « Θα σταματήσω να ζαλίζω τον έρωτα στους μικρότερους με το πόσο συγκλονιστική, επαναστατική, αξεπέραστη, δημιουργική ήταν η νεότητα μου»
Ο κατάλογος των event διευρύνεται συνεχώς και θα πάρει οριστική μορφή την τελευταία μέρα του 2008.
Από την άλλη η κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρχει προθεσμία για την υποβολή απολογητικών υπομνημάτων των ενηλίκων στους εφήβους, αλλά ακόμα και να υπάρξει θα δοθούν τουλάχιστον 3 παρατάσεις, γιατί όλους τους μεσήλικες σ’ αυτή τη χώρα τους χαρακτηρίζει η συνέπεια και η αίσθηση του καθήκοντος.

11 σχόλια:

argy είπε...

ok,εντάξει,είσαι Θεός!!!αυτά είναι....ζήτω οι απολογήσεις.....έχουμε να ακούσουμε....αλλά ήπως το αυτομαστίγωμα είναι περιττό καλέ?να τους μαστιγώνουν άλλοι δεν είναι πιο natural?πιο usual?και μήπως να μοιράζαμε και συγχωροχάρτια?να βγάλουν κάτι κι οι παππάδες που ψωμολησάνε οι κακόμοιροι!

microsoult είπε...

@ ag'o.
Δίκιο έχεις. Τα συγχωροχάρτια δεν τα σκέφτηκα! Άφησα τους παπάδες έξω και θα με κάψει ο Θεός!

Φράνσις είπε...

Εγω που ειμαι 37 και απογονους δεν διαθετω, σημαινει οτι πρεπει να τρεμω μηπως ερθει κι η δικη μου σειρα της απολογίας; Σε καποιους νεότερους; Η' ότι πρεπει να περιμενω κι εγω την πουρίστικη απολογία; Μ'αυτο το υπαρξιακο θα σβηστω απ΄τον χαρτη Τζιμ. Α! συο θυμιζω ομως οτι λογω του δικαιωματος αυτοϋποθαλψης, που εχουν ολοι οι κατηγορούμενοι, είναι πολυ πιθανο οι μεσήλικες να κανουν την παπια.Ως συνηθως αλλωστε.(Αυτη η ρημαδα η βαλλιστικη τι στο διαολο, κοκκλα εχει; Απο ανθρωποφοβια πασχει και δεν βγαινει στο φως; Αν και η ανακριση είναι μυστικη δια τους λοιπους εκτος των διαδίκων...)

Ανώνυμος είπε...

Ε, ναι λοιπόν, απολογούμαι καθημερινά στον καθρέφτη μου. Κι όπως λέει κι ο φίλτατος Αλιάγας σ'ένα διαφημιστικό οικολογικών ανησυχιών, το παραδέχομαι φταίω κι εγώ. Αλλά φταις κι εσύ. Κι όλοι μας. Απολογούμαι γιατί ενίοτε έχω πολύ δουλειά*, γιατί καμιά φορά με πονάει το πόδι μου ή η μέση μου ή το κεφάλι μου. Βλέπεις ο πονοκέφαλος είναι δικαιολογία για πολλά. Απολογούμαι που σταμάτησα νωρίς, που βιάστηκα να παραδώσω τη σκυτάλη. Γιατί «ξέχασα» ότι όταν παραδίδεται η σκυτάλη στο στίβο, οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους τους συμμετέχοντες στο άθλημα. Μεσολαβούν δευτερόλεπτα. Η σκυτάλη όμως η κοινωνική παραδίδεται σε άλλη χρονική στιγμή τελείως διαφορετική. Μεσολαβούν δεκαετίες. Κι αυτός που την παραλαμβάνει – ο νέος εν προκειμένω - ίσως δεν ξέρει και τί ακριβώς να την κάνει, προς ποια κατεύθυνση να τρέξει. Κι έτσι δίνει μια και την πετάει. Στα μούτρα μας; Στη βιτρίνα; Στο θεό τον ίδιο; Who knows. Γιαυτό απολογούμαι, που δεν συνέχισα να τρέχω μαζί του, για λίγο έστω, για να τον βοηθήσω τρομάρα μου, να καταλάβει πού είναι ο εχθρός και πώς θα πολεμήσει. Απολογούμαι γιατί αντί να του δώσω πολεμοφόδια του έδωσα πτυχία. Όχι γνώση αλλά πτυχία. Χαρτί δηλαδή κι όχι ανακυκλώσιμο να χρησιμεύσει έστω κάπου. Αλλά είπαμε πονάει το πόδι μου. Πού να τρέχω. Ίσως όμως να είναι καλύτερα; Να βρει μόνος του πού είναι οι προκλήσεις της εποχής του και να τους βγάλει τη γλώσσα. Να μη φοβάται. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος όχι για να ξεχάσει τον Αλέξη αλλά να τον θυμάται πιστεύοντας ότι από αυτόν – από εμάς εξαρτάται να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Μπορώ όμως να διαλέξω εγώ την τιμωρία μου; Ξέρω εγώ τί μου χρειάζεται. Φεύγω τώρα γιατί αν συνεχίσω θα γράψω ως άλλος Ζολά το «ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ». Ως προς τον όγκο όμως το σύγραμμα μάλλον θα θυμίζει το «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ».

* Πρέπει να δουλέψω γιατί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΕΕ, ΕΠΑ αντικατέστησαν άλλα αρκτικόλεξα, και να τα αποτελέσματα. Και νά κι η τιμωρία μου εντέλει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να σου πω ότι λείπει το σχόλιό σου από το ραδιόφωνο. Ειδικά σαν αυτή την ανάρτηση.

microsoult είπε...

@ auburn kate.
Όλοι λίγο - πολύ οφείλουμε ένα απολογητικό υπόμνημα έχουμε- δεν έχουμε παιδιά. Όσο για τη βαλιστική φαίνεται ότι ακουλουθείται η λογική του "το καλό πράγμα αργεί να γίνει"

microsoult είπε...

@ Νάση.
Εγώ τον χώρο τον διαθέτω. Δεν έχω βάλει "κόφτη". Οπότε δεν είναι ανάγκη να μαζεύεσαι....

Giannis Kafatos είπε...

ντροπή σου! γιατί δε λές στον κόσμο και το happening με τον Τάκη Μπινιάρη και τον Αντρέα Μικρούτσικο σε τραγούδια του αγ(κ)ώνα?
τι παιχνίδι παίζεις Σούλτα!

microsoult είπε...

@ Giannis Kafatos.
Ξεσκέπασες τελικά τον ύποπτο ρόλο μεγάλε ρεπόρτερ Γιάννη. Και ναι, θα αποκαλύψω εδώ τώρα μπροστά σε όλους τι παιχνίδι παίζω: Τάβλι!

Giannis Kafatos είπε...

α, ρε ... ταβλιάρη σούλτα-φέρτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή Γιάννη. Πιπέρι στο στόμα. Διαβάζουν και 15χρονα. Τα οποία επιτέλους κατονομάσθησαν ως target group των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Επιτέλους έγινε γνωστό ότι πάνω τους στηρίχθηκαν αίσχη και τέρατα ακραίων ιδεολογιών!!!!!
Στο τέλος θα ...σουλτάρουμε κύριε Σούλτα μου.
Κι άμα ξαναφάω παπαρδέλες κόψτε με ροδέλες...

By the way την ξέρεις την παροιμία που λέει ότι οι Χιώτες πάνω δυο δυό;;

Ε λοιπόν οι εκπομπές που κάνεις μόνος σου είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Πολύ καλή η εκπομπή σήμερα. Καλύτερα μόνος σου.