Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Είμαι πολύ μπροστά (δυο μήνες για την ακρίβεια)


Το συγκεκριμένο blogοκατάστημα είχε πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και φέτος έρχεται να το αποδείξει με τη δημοσίευση του Καζαμία του 2009 (σε έξι ισόποσες δόσεις). Καλή χρονιά!!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του νέου χρόνου το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα παίρνει φωτιά, από βραχυκύκλωμα στα λαμπάκια, όπως αναφέρει στο πόρισμα της η Πυροσβεστική. Οι γνωστοί- άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι, οι αναρχικοί, οι αντεξουσιαστές καταγγέλλουν το δήμαρχο για προβοκάτσια, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κλέψει τη χαρά του μπουρλωτιάσματος από τα εξεγερμένα νιάτα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την άλλη αμφισβητεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής δηλώνοντας: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν βραχυκυκλώματα». Ο εμπορικός σύλλογος καλεί τον κόσμο να στηρίξει την αγορά του κέντρου και ζητά να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για τις επόμενες οκτώ Κυριακές.
Η κυβέρνηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει την τρύπα των ελλειμμάτων αποφασίζει να φορολογήσει τους εναπομείναντες κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ως τεκμήριο πλουτισμού. Όσοι μάλιστα διαθέτουν άθικτο κουτί με μελομακάρονα θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με τον τρομονόμο μετά και την άνανδρη επίθεση (μ’ αυτό το όπλο) κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου.
Μετά τις νέες ταραχές που ξεσπούν στο κέντρο της Αθήνας η κυβέρνηση αποφασίζει νε υιοθετήσει την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη και να ποινικοποιήσει την κουκούλα, αλλά μόνο τη μαύρη. Έντονα διαμαρτύρεται ο Βασίλειος Κοστέτσος στο δελτίο του STAR, που θεωρεί αντιδημοκρατικό να ποινικοποιούνται τα χρώματα στη μόδα.
Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Μπάρακ Ομπάμα και αμέσως δηλώνει ότι το Γκουαντάναμο δεν θα κλείσει ακριβώς αλλά θα αλλάξει διεύθυνση. Δηλώνει ότι επειδή εκτιμά πολύ τις προσπάθειες των Ισραηλινών για την παγκόσμια ειρήνη θα το δώσει σ’ αυτούς , που ούτως ή άλλως δεν ιδρώνει το αυτί τους όταν τους καταγγέλλουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ο Αμερικάνος Πρόεδρος προβαίνει σε μια νέα επαναστατική κίνηση: Φωτογραφίζεται με το νέο κουτάβι της οικογένειας του στους κήπους του Λευκού Οίκου

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Παρά τη διεθνή πτώση των επιτοκίων οι ελληνικές τράπεζες αποφασίζουν να φτάσουν το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών στο 45%, ένα προσωρινό μέτρο, όπως λένε, το οποίο δεν πρόκειται να διαρκέσει μετά το 2020. Εν τω μεταξύ σάλος ξεσπάει από την αποκάλυψη της Εσπρέσσο ότι οι τραπεζίτες έπαιξαν (και έχασαν) τα 28 δις που τους δόθηκαν στο μπαρμπούτι των εορτών, αλλά η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το διαψεύδει.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου παίρνει αποκλειστική συνέντευξη – που δημοσιεύεται στη Real News- από τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος αποκαλύπτει ότι θα πουλήσει τον Ηρακλή σε άραβες πετρελαιάδες. Πλήθος οπαδών του Ηρακλή (για την ακρίβεια 78 άτομα) κατεβαίνει στην Αθήνα και αρχίζει τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαδηλώνουν για τρίτο συνεχή μήνα μαθητές και φοιτητές. Τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν δεκάδες διαδηλωτές που είναι όλοι οπαδοί του Ηρακλή. Ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει περήφανος: «Καταφέραμε να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι»
Οι Γερμανοί μετά τον ALPHA αγοράζουν και το υπουργείο Απασχόλησης και τα συμβόλαια υπογράφονται σε μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο. Ξεκινούν αμέσως το πρόγραμμα «Arbeit macht frei» που προωθεί την ευγενή ιδέα της εθελοντικής εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες. Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά συγκινημένη δηλώνει ότι θα πλέξει κάλτσες στους εργαζόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Ο Μπάρακ Ομπάμα σε μια προσπάθεια να δείξει ότι αλλάζει η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών βομβαρδίζει απολύτως ερημική τοποθεσία στη Σαχάρα, ώστε να μην υπάρξουν αθώα θύματα, αλλά παρόλα αυτά σκοτώνονται δύο βεδουίνοι και τρεις διερχόμενες γκαμήλες. Το State Department δηλώνει ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα τέλεια σε μία μέρα και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των γκαμηλών.
Στο τέλος του μήνα εκδίδεται το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη « Ο Μάρξ, το σταμναγκάθι και δυο αβγά Τουρκίας», όπου αναλύεται με πρωτότυπο τρόπο η επανάσταση, η παράδοση και η παγκοσμιοποίηση.

7 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

to martyrio tis stagonas einai ayto γράψτονε πιο Γρήγορα, γιατί μόλις βγει το σταμναγκάθι (το οποίον τρώγεται ωραιότατα ωμό με μπαλσάμικο και σπόρια από ρόδι) θα πέσω με τα μόυτρα και δε θα προλάβω να τονε διαβάσω!

ευτυχώς που (όπως πολύ καλως γνωρίζεις) δεν έχω μαύρους σκούφους!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

σου έχω πει χρόνια τώρα, ότι αδικείσαι. Εύχομαι το 2009 να κάνεις όσα ονειρεύτηκες, φίλε...
Πέρνα κι από μένα να δεις, το συμπλήρωσα τον Καζαμία μου...

microsoult είπε...

@ Giannis
τι γλυτώνεις κι εσύ... μαύρε μου!

microsoult είπε...

@ σπύρος.
Ευχαριστώ φίλε! Πέρασα κι από το δικο σου! Οι νέοι τίτλοι του ΣΚΑΙ είναι άπαιχτοι!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ήσουν πολύ μπροστά και πριν δύο μήνες ακριβώς όταν αναρωτιόσουν πώς θα είναι να μας βομβαρδίζει ένας μαύρος και η κα Στέλλα μας τσαντίστηκε. Εντάξει δε βομβαρδίζει ο ίδιος αλλά ούτε και η Λίβνι βομβαρδίζει η ίδια. Έχει άλλους γι' αυτές τις δουλειές. ΑΝΘΡΑΚΕΣ (κάρβουνο δηλ.) Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Ε, λοιπόν ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. Υπάρχουν κι οι κουραμπιέδες - κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κι όταν μας τελειώσουν θα χρησιμοποιούμε αυγά (σφιχτά) τυλιγμένα με σταμναγκάθι που υπάρχει άφθονο, καθότι όπως δεν ήταν δυνατόν να ζήσουμε χωρίς κρέμα γάλακτος τη δεκαετία του 80, χωρίς ρόκα παρμεζάνα τη δεκαετία του 90 πώς είναι δυνατόν να ζήσουμε την δεκαετία του 2000 χωρίς σταμναγκάθι;;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Εύχομαι με τη σειρά μου να διατηρήσεις και το 2009 την "έμφυτη" ικανότητά σου να βλέπεις το "μέλλον".

microsoult είπε...

@ Νάση.
Χαίρομαι για το σχόλιο σου, που θα μπορούσαμε να το συνοψίσουμε στο "τιμή και δόξα στο σταμναγκάθι". Ευχαριστώ και για τον τίτλο του μέντιουμ, που αυθαιρέτως μου απένειμες!

Ανώνυμος είπε...

Μπα δε νομίζω ότι είσαι μέντιουμ. Μη χαίρεσαι. Βλέπεις το μέλλον γιατί πια είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Οπότε μάλλον όσοι έχουν το "χάρισμα" θα μείνουν χωρίς δουλειά. Κι απ' ό,τι είδα έχεις και ικανότητες βασανιστή ειδικά το "μαρτύριο της σταγόνας" το κατέχεις. Αναφέρομαι στις προβλέψεις σου για ακόμα 2 μόνο μήνες. Δεν τις διάβασα ακόμη. Επιφυλάσσομαι.