Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Το κοινωνικό κράτος πέθανε, ζήτω το κοινωνικό κράτος!


Τη στιγμή που οι φορολογικές σφαλιάρες ύπτανται πάνω από το κεφάλι σου, ψάχνοντας το ροδοκόκκινο μάγουλο σου για να προσγειωθούν, σκέφτεσαι ότι αφού δεν είσαι υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, γιατρός, δικηγόρος, ταξιτζής πλήρωσες πέρσι κάποια χιλιάρικα προσδοκώντας να τα πάρεις πίσω από το “κοινωνικό” κράτος ή έστω το “ακοινώνητο” κράτος που σε φορολογεί για σου ανταποδώσει σε είδος τη θυσία (και μη βάζεις στο μυαλό σου το σεξ, γιατί μονίμως εκεί έχεις το μυαλό σου)
Λοιπόν:
Φορολογείσαι για να έχεις έναν εθνικό δρόμο της προκοπής, αλλά σας βγεις στον πηγαιμό για Σαλονίκη θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, γιατί τον δρόμο δεν τον φτιάχνει δημόσιο, αλλά μία κοινοπραξία που χτίζει διόδια (και εισπράττει με την ταχύτητα του φωτός). Στη διαδικασία της κατασκευής δε, πέφτουν και κάποια βράχια και για να μην πέφτουν είμαι βέβαιος ότι πάλι εσύ θα πληρώσεις, εκεί γύρω στο Μάη, που είναι παχιές οι φορολογικές μήγες.
Φορολογείσαι για να έχεις δωρεάν σχολείο, βιβλία για το σχολείο, καθηγητές ευσυνείδητους και μελετημένη διάρθωση του εκπαιδευτικού συστήματος (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα). Αμ δε! Έχεις δώσει τα μαλλιά της κεφαλής σου στα φροντιστήρια (γι αυτό κάπου εκεί στα -ήντα έχεις ευρύ κούτελο) για να περάσει το καμάρι σου στην παγκόσμιου φήμης σχολή “Οχημάτων Κοζάνης”, σχολή που εξασφαλίζει,με μαθηματική ακρίβεια την 2ετή ή 3ετή πληρωμή ΙΕΚ για την απόκτηση πιο “μουράτου” πτυχίου.
Φορολογείσαι ( μέσω των δημοτικών τελών) για να σου μαζεύουν τα σκουπίδια και για να παρκάρεις το σαράβαλο σου, έστω 10 στενά μακριά από το σπίτι σου. Αλλά, περιέργως πώς, κάδο ανακύκλωσης έχεις δει μόνο στα δελτία του ΣΚΑΪ, ο κάδος στενάζει κάθε μέρα ανοιχτός και βρώμικος ωσάν συνοικία στη Βομβάη, ενώ στο παρκάρισμα σου έλαχε να μένεις στο κέντρο (το προικώο βλέπεις) και πληρώνεις χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης καθ' εκάστην. Άσε που κρατώντας το σαράβαλο πλήρωσες φέτος τέλη κυκλοφορίας ίσα με δύο φορές την αξία του σαράβαλου.
Φορολογείσαι για να έχεις γιατρό, αν το ανοσιοποιητικό σου σύστημα βαρέσει διάλυση. Αλλά, από μικρός δεν είχες γερά δόντια, οι κουφάλες άρχισαν να γίνονται τόσο μεγάλες όσο οι προμηθευτές του δημοσίου, αλλά το ταμείο σου δεν προβλέπει οδοντιατρική περίθαλψη ή αν προβλέπει προτιμάς να εμπιστευτείς το δόντι σου στον σχιζοφρανή δολοφόνο με το πριόνι, παρά στον επιστήμονα! Έπειτα ο παπούς πλησιάζει τα 90 και επειδή την προηγούμενη φορά κόντεψε να σου μείνει στην ουρά του ΙΚΑ (άσε που δεν έχεις και χρόνο για ουρές) τον πηγαίνεις στον γνωστό πνευμονολόγο, που όταν την τελευταία φορά του ζήτησες απόδειξη, σου απάντησε με ένα χαμόγελο εφάμιλλης θερμότητας με αυτό πολιτικού συντάκτη που ακούει ανέκδοτο από συνάδελφο του!
Φορολογείσαι και πληρώνεις παράλληλα το γαμησιάτικο της ΕΡΤ για να μπορείς να ανοίξεις την τηλεόραση τα Σαββατοκύριακα και να πεις “χαλάλι βρε, κοίτα τι ωραία παιδικά προγράμματα φτιάχνουν οι ομοφιλοφιλοι (για να είμαι και πολιτικά ορθός). Αλλά και πάλι ατύχησες! Αυτές οι πολυτέλειες δεν χωράνε στην εποχή “έχω νταλγκά τι θα στείλω στη Eurovision”. Άσε που τελευταίως κάποιοι σύμβουλοι φτιάχνουν τζακούζι και το μεγάλο τηλεμαγαζί έχει έξοδα.
Φορολογείσαι αγρίως γιατί καπνίζεις,γιατί πίνεις κανένα ποτηράκι που και πού, γιατί το σαράβαλο σου θέλει βενζίνη, πληρώνεις τέλη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ΔΕΗ, αλλά στο χωριό σου που το βαράει ο ήλιος κι ο αγέρας ολημερίς και οληνυκτίς το φως έρχεται γιατί παραδίπλα καίνε τον λιγνίτη.
Φορολογείσαι γιατί είσαι μαλάκας, αγαπητέ μισθωτέ των 800 ευρώ ( άντε των 1000, αν είσαι φραγκάτος) και αν αύριο περάσει φόρος του μαλάκα, πάλι εσύ θα τον πληρώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: