Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Το ΕΣΡ …σφουγγαρίζει!


Επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε με την ηθική διάπλαση των παίδων, επιτέλους κάποιος αρχίζει να βάζει φρένο στον τηλεοπτικό κατήφορο που πλήττει τα παιδιά και την ευαίσθητη ψυχή τους.
Το ΕΣΡ με περισσή τόλμη και παρρησία θα ασχοληθεί επιτέλους με το διαβρωτικό για τις παιδικές ψυχές πρόγραμμα υπό τον ύποπτο τίτλο «Μπομπ ο Σφουγγαράκης»! Ένας ευσυνείδητος πολίτης έκανε την καταγγελία και το όργανο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, όπως είχε κάνει με το φιλί των γκέι (τσ, τσ, τσ!) στο σήριαλ του Παπακαλιάτη ή τη διαφήμιση τσίχλας (!), όπου καταδικάστηκε το γεγονός ότι δύο κορίτσια έτειναν να φιληθούν. Έτσι γλύτωσε το έθνος από την κατρακύλα προς τη γενικευμένη ομοφυλοφιλία και διατήρησε το αρρενωπό, λεβέντικο προφίλ του.

Από την ταπεινή μου θέση θα ήθελα να προτείνω να απαγορευτούν δια παντός:
1. Ο Αστερίξ, γιατί εμφανίζει μια σκανδαλώδη απάθεια προς το γυναικείο φίλο, αν και ως ήρωας θα έπρεπε να έχει πολλές ευκαιρίες.
2. Ο Ποπάϋ για εκτεταμένη χρήση αναβολικών ουσιών, επιμελώς καμουφλαρισμένων σε κονσέρβες με σπανάκι
3. Το Τομ και Τζέρι για την εμφανώς βίαιη συμπεριφορά του κατοικιδίου γάτου.
4. Ο Λούκυ Λουκ γιατί η μόνη στενή σχέση που έχει με θηλυκό είναι η Ντόλυ, η οποία είναι ως γνωστόν άλογο, σχέση που κινεί βάσιμες υποψίες για κτηνοβασία.
5. Ο Γούντυ ο Τρυποκάρυδος για την εκτεταμένη καταστροφή των δέντρων, που είναι τόσο χρήσιμα για την ισορροπία του πλανήτη.

Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο μακρύς, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι ταγοί της ηθικής μας ακεραιότητας θα κάνουν με ευσυνειδησία το έργο τους.
Αντιθέτως τα παιδιά, για να γίνουν σωστοί καταναλωτές όταν θα μεγαλώσουν, θα πρέπει να βλέπουν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα διαφημίσεις. Το κράτος έχει φροντίσει να τα προστατεύσει από τις διαφημίσεις παιχνιδιών, που μεταδίδονται μετά τις 10 το βράδυ. Υπάρχει όμως αρκετό υλικό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αφού η διαφήμιση μιας κούκλας σκέτης απαγορεύεται, αλλά η διαφήμιση ενός γλειφιτζουριού με μια κούκλα δώρο επιτρέπεται!

Υ.Γ. Επίσης προτείνω τη μετάθεση του τηλεοπτικού καραγκιόζη μετά τα μεσάνυχτα, καθώς είναι ύποπτη η σχέση του με τον Χατζηαβάτη, ενώ θα πρέπει να κατηγορηθεί και για κατ’ επανάληψη ξυλοδαρμό ανηλίκων (κολητήρι) και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΖΗΤΩ ΤΟ (ΣΤΡΕΙΤ) ΕΘΝΟΣ!

4 σχόλια:

Φράνσις είπε...

Καλα είσαι άπαιχτος. Τελειο ποστ. Και ο τίτλος όλα τα λεφτά βρε Τζιμ.Να είσαι καλα και πάντα τέτοια! Οσο για το ΕΣΡ εχω αν σου πω, οτι παρατηρω μία τάση του να στηλιτεύει την επιδειξη ομοφυλοφιλίας στα τηλεοπτικά προγραμματα, υπο το πρόσχημα της "υποβάθμισης προγράμματος". Αυτή ήταν απ΄οτι θυμαμαι και η επιχειρηματολογία του σχετικα με το προστιμο στο Mega για το επιμαχο φιλι. Τωραπως γίνεται παντα, η υποβάθμιση αν ερχεται μονο απο "αποκλίνουσες" σεξουαλικα συμπεριφορες και ό,τι προβαλλεται, τσοντοειδές ή μη, ετεροφυλόφιλο, είναι υψηλο ποιοτικά, δεν το εχω αντιληφθει άκόμη. Που θα παει όμως... Σου θυμιζω, παρεμπιπτόντως, οτι στν ελληνικη τηλεόραση απ΄ο,τι θυμαμαι, δεν εχει προβληθει ακομη σειρα με θεμα τη γυνακεια ομοφυλοφιλία. Και να είσαι σίγουρος πως αυτο δεν είναι τυχαίο. Καλη μερα φίλτατο bookworm και συγχαρητήρια και παλι, απαιχτο πόστ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς Δημήτρη μου που δεν έχω παιδιά γιατί θα ήμουνα τώρα υποχρεωμένη να ξαναδιαβάσω, για να φρεσκάρω τη μνήμη μου, όλα αυτά τα φρικαλέα και τρισάθλια που διάβαζα μικρή κι έγινα αυτό το τέρας που γνωρίζεις. Θα τα διάβασα για να ξέρω τι να επιτρέψω στα παιδιά μου να διαβάσουν και τι όχι με σκοπό να τα προστατέψω από φρικτές επιρροές. Εκτός από αυτά που ανέφερες εγώ συμπληρώνω την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό Λύκο, τον κακό Λύκο (αυτός παίζει παντού) και τα τρία γουρουνάκια. Φρίκη!!! Τι να πεις δε για τους Τουίτυ και Συλβέστερ!!! Όσο για Σκρουτζ και τις βουτιές του στα δολλάρια και το Ντόναλντ και Μίκυ Μάους που οι αχρείοι κρατούσαν αστεφάνωτες τη Νταίζη και Μίνι ας μη το συζητήσουμε καλύτερα.

Μάλλον θα τα έβαζα να βλέπουν στην τηλεόραση εκπομπές ηθικοπλαστικού περιεχομένου όπως Λαμπίρη κ.λπ. το μεσημέρι για εύκολη πέψη και Πάνια το βράδυ για ήρεμο ύπνο. Και ποτέ μα ποτέ δεν θα άκουγαν μουσική γιατί οι περισσότεροι τραγουδιστές και τραγουδίστριες είναι gay και διεφθαρμένοι.

Όσο για σένα συμφωνώ με auburn kate πανέξυπνος ο τίτλος όχι πως ξαφνιάζομαι δηλαδή αφού ξέρω ότι εσύ ποτέ σου δεν ξέπεσες στο βούρκο διαβάζοντας κόμικς.

Pastaflora είπε...

Ξεχάσαμε τον Μαύρο Πητ! Απαράδεκτον δια πράκτορες που έλεγε και ο μέγας ΘουΒου!
Πέραν της πλάκας τώρα, το μονίμως εκτός τόπου και χρόνου ΕΣΡ δεν ρίχνει καμιά ματιά στη μεγαλύτερη χαρντκοριά της ελληνικής τηλεόρασης που ακούει στο όνομα "δελτία ειδήσεων";;;
ουφ, συγχίστηκα πάλι!

microsoult είπε...

Σας ευχαριστώ που εμπλουτίζετε τη λίστα. Προσφέρετε κοινωνικό έργο. Ελπίζω η σταυροφορία για τις ηθικές αξίες να είναι νικηφόρα!