Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Συνδικαλισμός του Κώλου!


Και ξαφνικά έπρεπε να μιλήσει ο Λάκης Λαζόπουλος στο show του για να ανακαλύψει αυτή η χώρα ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που συναλλάσσονται με την εξουσία (πολιτική, οικονομική ή όποια άλλη διασφαλίζει θέσεις και φράγκα). Έπρεπε να μιλήσει επώνυμος με θεαματικότητα για να ανακαλύψουμε την προνομιακή μεταχείριση του ταμείου των δημοσιογράφων από την κυβέρνηση, που έμεινε μόνο και έρημο (και πλούσιο) σε αντίθεση με τους υπόλοιπους «ενοποιημένους».
Έπρεπε να μιλήσει ο «σοφός Λάκης» για να μάθουμε ότι η δημοσιογραφική κλίκα άφησε απ’ έξω τους τεχνικούς της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, που για τους δημογέροντες της ΕΣΗΕΑ δεν κάνουν ρεπορτάζ, δεν ξενυχτάνε, δεν ανέχονται τις παραξενιές των ψωνισμένων ρεπόρτερ! Ο ανεκδιήγητος κ. Τσαλαπάτης, του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ μάλιστα βγαίνοντας σε τηλεοπτικό παραθύρι, ξεστόμισε το εξής απίθανο : «σήμερα η κυρία Πετραλιά είπε ότι θα ενταχθούν στο ταμείο και οι τεχνικοί, ένα ακόμα δώρο στους εργοδότες»!!! Ώστε το να έχουν τα ίδια ασφαλιστικά δικαιώματα με τους δημοσιογράφους οι τεχνικοί είναι δώρο στους εργοδότες κομαντάντε Τσαλαπάτη;
Όλη αυτή η υποκρισία των δημογερόντων της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να σταματήσει. Κάποτε το μαγαζί ήταν club που δεν δεχόταν ως μέλη κυρίως τους αριστερούς (εκτός αν είχαν διατελέσει γκόμενες διευθυντή ή εκδότη), άφησε (και αφήνει) επί χρόνια εκατοντάδες δημοσιογράφους να φεσώνονται με ΤΕΒΕ λόγω της φάμπρικας των δελτίων παροχής υπηρεσιών, κάνει μονίμως τα στραβά μάτια στην άμισθη εργασία των νέων δημοσιογράφων, βγάζει αστείες ανακοινώσεις όπου εκφράζει οργή, θλίψη και άλλα επαναστατικά, αλλά από δράση, τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω, κηρύσσει δίωρες στάσεις εργασίας που μπορούν να κριθούν μόνο με τη φράση «του κώλου τα εννιάμερα».
Αι σιχτίρ επιτέλους συνδικαλιστές της συμφοράς, που κάποιοι από σας έχετε χάσει το λογαριασμό από πόσα γραφεία Τύπου πληρώνεστε, άλλοι αγωνιάτε για το πάγιο αίτημα του κλάδου να έχει δωρεάν είσοδο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, άλλοι έχετε γίνει κωλομεγλυφάτοι της εκάστοτε εξουσίας, που σας καλεί στα πάρτυ της Προεδρίας για να μετρήσει πιο εύκολα τους υπηκόους της.
Ευτυχώς δεν έχω βγάλει ταυτότητα στην ΕΣΗΕΑ για να μην μπω στον κόπο να πάω να την παραδώσω!

Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι του Andreas Feininger

7 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Όπως τα λες, είναι για τα μπάζα τα άτομα, αλλά από την άλλη τι να πει κανείς και γι' αυτούς που ψηφίζουν τέτοιες διοικήσεις (όχι βέβαια τα "τσικό" και τα μπλοκάκια, διότι όλοι αυτοί οι μπασκλάς τύποι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν). Μήπως τελικά θα έπρεπε να επιστρέψουμε στις ένδοξες εποχές των τέντι μπόις και των ευγενών πράξεών τους;

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Επιτέλους!!!
Έτσι μ'αρέσεις φίλε. Έτσι σε γνώρισα.
Be careful!

Ανώνυμος είπε...

Ν'αγιάσει το στοματάκι σου Δημήτρη μου!! Ν' αγιάσει χίλιες φορές. Τον άκουσα τον μ.... τον Τσαλαπάτη και γι' αρκετή ώρα πίστευα ότι δεν άκουσα καλά. Την αντίδραση του Κακαουνάκη την είδες όταν είπε ο Κίρτσος κάποια σωστά πράγματα για το ταμείο τους και τους κοινωνικούς του πόρους; Πού καταντήσαμε, ν' ακούμε από τον Κίρτσο σε παράθυρο σωστές κουβέντες. Τη γνώμη μου για το Λάκη την ξέρεις. Όταν όμως λέει ότι "μπορεί οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι να είναι μειοψηφία (γιατί ισχυριζόταν η Στάη ότι είναι μειοψηφία) αλλά όταν δημιουργούν κλίμα τότε το πράγμα είναι σοβαρό" δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Γιατί αρκεί ν΄ακούσει κάποιος τον τρόπο που μιλάει η Τρέμη για τις συμφορές που μας βρήκαν από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην Καθαριότητα κι αν πετύχει απεργό στο διάβα του θα τον φάει ζωντανό. Το κείμενό σου τσακίζει κόκκαλα. Εύγε!! Αλλά δεν αρκεί βρε Δημήτρη να λέμε καλές κουβέντες συναμετάξυ μας. Τί θα μπορούσε άραγε να γίνει αναρωτιέμαι.

microsoult είπε...

@ pastaflora
είναι μια καλή ιδέα, αφού δεν ισύει πλέον και νόμος 4000. Αλλά και να ίσχυε δεν θα ήταν αποτελεσματικός, αφού πλέον το ξυρισμένο κεφάλι είναι trendy

microsoult είπε...

@ γιώργος.
Φυλάγομαι Γιώργο. Τοίχο - τοίχο πηγαίνω!

microsoult είπε...

@ ναση
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην το βουλώνουμε, επειδή κάποιος μας υπόσχεται ένα ασφαλιστικό ψίχουλο παραπάνω, που δεν ξέρουμε αν θα το πάρουμε στο τέλος, αφού είμαστε και νέα παιδιά!!!

Φράνσις είπε...

Α ωστε ετσι ειπε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ; Δεν το ακουσα να σουπω την αλήθεια, δεν βλεπω τηλεόραση συνηθως και σεν το ακουσ και στο ραδιοφωνο. Αλλα βρε Τζιμ, μηπως αυτος ξερει κατι που δεν το εχουμε συνηδειτοποιήσει ολοι οι ασφαλισμένοι; Οτι στη ουσία το Εργατικοασφαλιστικο Δίκαιο εξυπηρετει τους εργοδότες και μόνο; Τον απρεξηφησες τον ανθρωπο, να σας ανοιξει τα ματια ήθελε.Φοβαμαι πως η ταμπακέρα, δηλαδη η ψήφιση του νομοσχεδίου, θα μεινει ανέπαφη δηλαδή παμε για ομαδικά κλάματα Τζιμ. Μπηως να σου πω τι εισφορες πληρωνουμε εμεις για να δεις τι σημαίνει ξεπουπούλιασμα; Αστο καλύτερα. Λες να είναι σημαδιακο οτι σήμερα είναι η παγκόσμια μερα της μπριζόλας και του blow job; Χαίρε και ευχήσου να τη σκαπουλάρουμε.