Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Το καλοκαίρι έφτασε!


Άλλοι τέσσερις μήνες προβλέψεων για το 2009 από το παρόν blogοκατάστημα που συνεχίζει να έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το μέλλον.

ΜΑΪΟΣ

Με λαμπρότητα εορτάζεται σε όλη τη χώρα η Πρωτομαγιά και περιέργως δεν περνά καν από το μυαλό του Νικήτα Κακλαμάνη να στολίσει το δέντρο. Λόγω της υψηλής ζήτησης εκτοξεύονται οι τιμές των λουλουδιών και έτσι ένα κοτσάνι από μαδημένο τριαντάφυλλο κοστίζει πλέον 50 ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μετά από ελέγχους στην αγορά δεν διαπίστωσε την ύπαρξη καρτέλ λουλουδάδων
Δημιουργείται νέο υπουργείο τουριστικής παιδείας το οποίο αναλαμβάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για να παντρέψει τα δύο αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκε επιτυχώς στην κυβέρνηση. Πρώτο μέτρο είναι να καλέσει σε σύσκεψη τους πρυτάνεις οι οποίοι με το που προσέρχονται στο διάλογο φορούν λευκά μπουρνούζια με το μονόγραμμα τους. Μετά τη συνάντηση αποφασίζεται αντί του αιώνιου φοιτητή να εισαχθεί ο θεσμός του τουρίστα- φοιτητή, που θα δουλεύει part- time στους αρχαιολογικούς ως κομπάρσος και θα αντικαθιστά τους τουρίστες που φέτος δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.
Απαγορεύεται η ονομασία των κρασιών με το επίθετο Ξηρός, λόγω της συνωνυμίας του με τα μέλη της γνωστής οικογένειας που διαθέτει μεγάλη εκπροσώπηση στην 17Ν. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη της στην εκπομπή του Λιακόπουλου στο Μακεδονία TV σχολιάζει το μέτρο με δύο μόνο λέξεις: «Καλά Κρασά»!

ΙΟΥΝΙΟΣ

Νέα αυτοψία στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης. Άνδρες της Σήμανσης παίρνουν από το χώρο τις τσιμεντένιες μπάλες όπου ενδέχεται να εξοστρακίστηκε η σφαίρα από το πιστόλι του αστυνομικού. Στη συνέχεια παραδίδουν τη μία απ’ αυτές σε ινδό γκουρού ειδικό στο διάβασμα γυάλινης σφαίρας και του ζητούν να την αγγίξει μπας τους δείξει τα πραγματικά γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να λάμψει η αλήθεια», δηλώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, που μοιράζει σε όλους τους συντάκτες του υπουργείου Εσωτερικών CD με διάφορα remix του Χάρε Κρίσνα.
Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, όπου η θερμοκρασία δε λέει να ανέβει από τους 15 βαθμούς ούτε στα μέσα Ιουνίου. Η κυβέρνηση το αποδίδει στις διεθνείς καιρικές μεταβολές, το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές λέγοντας προς την κυβέρνηση : «Ούτε ο καιρός δε σας θέλει». Το ΚΚΕ καταγγέλλει ξένα κέντρα τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα και επηρεάζουν τον καιρό σε βάρος του εργαζόμενου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τη λύση θα δώσουν οι μαθητές και οι φοιτητές με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Ο Γιώργος Αυτιάς ανακοινώνει την πρόθεση του να εγκαταλείψει την τηλεόραση και να χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης. Χιλιάδες συνταξιούχοι συρρέουν στη Σάμο όπου γίνεται η τελετή, τονώνοντας τον τουρισμό της περιοχής που δέχεται πλήγμα λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο Καραμανλής θέλοντας να αιφνιδιάσει ανακοινώνει μέσα στο κατακαλόκαιρο νέο ανασχηματισμό, αλλά μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης όλοι διαπιστώνουν εύκολα ότι δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο κυβερνητικό σχήμα. Μόνη νέα είσοδος αυτή του Μιχάλη Λιάπη, που αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Συγγενικών Δικαιωμάτων. Οι δημοσκόποι κάνουν προσπάθεια να μετρήσουν την απήχηση της νέας κυβέρνησης αλλά πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το «Δεν μας γαμείτε καλοκαιριάτικα» με 43%.
Ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου Κάρολος επισκέπτεται για ένα ακόμα καλοκαίρι τα νησιά της Ελλάδας μαζί με τους δύο γιούς του. Σάλος ξεσπάει στην Αγγλία μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του πρίγκηπα Χάρι ντυμένου γοργόνα. Ο σάλος στην Ελλάδα ξεσπάει μετά την αποκάλυψη ότι τις φωτογραφίες τράβηξαν τουρκικά F-16 που κάνουν εδώ και μήνες πάρτι στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Οι Γερμανοί αγοράζουν την Αττική Οδό για να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα γραφεία του ΟΤΕ και του Alpha. H οδός μετονομάζεται σε Deutsche Autobahn

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι Τούρκοι κάνουν επίσημη πρόταση στην κυβέρνηση να τορπιλίσουν τη φρεγάτα «Έλλη» ώστε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να συμμετέχει στην επέτειο από το τορπιλισμό της Έλλης το 1940. Αναζητείται ο πρωθυπουργός, ο οποίος απαντά στο τηλέφωνο μετά από 48 ώρες απορρίπτοντας την τουρκική πρόταση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους πολιτικούς συντάκτες ο πρωθυπουργός είπε στους οικείους του εκνευρισμένος: «Ούτε τον Αύγουστο δεν μπορεί κανείς να τελειώσει με την ησυχία του μια πίστα στο Playstation».
O ΛΑΟΣ ζητά να ποινικοποιηθούν και οι μάσκες κατάδυσης. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι μελετά την πρόταση, αλλά την τελευταία στιγμή κάνει πίσω μετά από παρέμβαση Βουλγαράκη, ο οποίος μετά την παραίτηση του ασχολείται αποκλειστικά με το ψαροτούφεκο και ένα τέτοιο μέτρο θα τον οδηγούσε αυτομάτως στη μελαγχολία και στην εκ νέου ενασχόληση με τις off shore εταιρείες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφού σε καταγγείλω γιατι λησμόνησες να αναφερθείς ΣΤΟ γεγονός του φετεινού Μαϊου, σε παραδίδω στη χλεύη της βλογκόσφαιρας.
... και αποχωρώ, καταγγέλωντάς σε!

microsoult είπε...

@ Giannis
ΤΟ γεγονός του Μαϊου αφήνω να το ανακοινώσεις εσύ στο δικό σου blog...Όσο για το καταγγελτικό σου ύφος, δεν θα το σχολιάσω, θα αφήσω το λαό να κρίνει...

Ανώνυμος είπε...

Μου ήρεσε πολύ αυτό το υπουργείο "τουριστικής παιδείας" κι όλα τα παρελκόμενα που αναφέρεις. Εγώ τώρα προτείνω να δημιουργηθεί στα σχολεία ή και τα πανεπιστήμια τμήμα "λογοθεραπείας" για να πάψουν επιτέλους οι μαθητές και φοιτητές να προφέρουν το Λ και το Ν "κομψευάμενοι" αλλά να το προφέρουν "πατρινά" για να μπορούν να συνενοούνται με τον υπουργό τους. Να δω βέβαια πώς θα το καταφέρουν αυτό - ειδικά με το Λ - οι βορειοελλαδίτες!! Η εμφάνιση δε που θα καθιερωθεί προτείνω να μην είναι μπουρνούζι αλλά πετσέτα ριγμένη στον ώμο (remember; ΕΨΙΛΟΝ κάποτε)

microsoult είπε...

@ Νάση.
Ξεχνιέται η πετσέτα του Άρεως?

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΗ

"...το πώς θα εξελιχθεί το λύκειο... Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, ...... χωρίς "ετσιθελικές" απόψεις».

Διαβάστε τις παραπάνω δηλώσεις με πατρινή προφορά κι απαντήστε στο παρακάτω κουίζ:

ΚΟΥΙΖ: τί δουλειά θα κάνει από τώρα και μέχρι τις εκλογές ο Γιώργος Καπουτζίδης;

(για βοήθεια σας παραπέμπω στη σειρά "στο παρά 5")

Και μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για λανθάνοντα ρατσισμό γιατί από την Πάτρα είμαι κι εγώ.

Ο ευρών αμειφθήσεται!!!

Φράνσις είπε...

Απόψε θα κανεις κοο-κοο;; -:)))))) Αντε, καλη δύναμη.