Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Ευτυχισμένο το 2010!


Με μια "ελαφρά" καθυστέρηση ολοκληρώνεται το έπος των προβλέψεων από το blogοκατάστημα για το δυσοίωνο έτος 2009!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η Ν.Δ γιορτάζει τα 35 της χρόνια με σεμνό και ταπεινό γεύμα στη Ραφήνα. Πριν ξεκινήσει το γεύμα εμφανίζεται με στολή δύτη ο Γώργος Βουλγαράκης, που προσφέρει φρέσκο ροφό στο γλέντι, κάτι που κάνει τον Καραμανλή να συγκινηθεί. Έτσι ιδρύεται υφυπουργείο παράκτιας ηθικής το οποίο αναλαμβάνει ο Βουλγαράκης, που αρνείται να βγάλει τη στολή του δύτη, γιατί την θεωρεί πλέον γούρι του. Ο Γιάννης Ιωαννίδης με τηλεγράφημα του δηλώνει ότι τον καταλαβαίνει.
Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και ο υπουργός Παιδείας δηλώνει: «Δόξα τω Θεώ, όλα καλά». Επειδή πάντως το πρόβλημα της διπλής βάρδιας στα σχολεία δεν έχει λυθεί αποφασίζεται να αρχίσει διαφημιστική καμπάνια με μότο το: «Ζήσε το μύθο σου το απόγευμα».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Μετά την επίμονη παραμονή στο χώρο των Προπυλαίων δύο 3χρονων παιδιών με κουκούλες επί τρεις ώρες ξανανοίγει η συζήτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Ο Πρετεντέρης και η Διαμαντοπούλου συζητούν επί μέρες στο Mega το πρόβλημα και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα όσα γίνονται στο χώρο από τους κουκουλοφόρους έχουν επηρεάσει και τα αθώα περιστέρια, τα οποία εμφανίζουν αντικοινωνική συμπεριφορά, κουτσουλώντας χωρίς ίχνος ευαισθησίας τα αγάλματα
Μετά από ενδελεχή έρευνα του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την ηθική φθορά λόγω της χρήσης ακατάλληλων λέξεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο επιβάλλει να παίζονται μόνο με μπιπ οι λέξεις Κατάκωλο, Μαλακάσα, Βυζίτσα,
Ο Νικήτας Κακλαμάνης καλεί τους Αθηναίους να απομακρύνουν τις γλάστρες από τα μπαλκόνια των σπιτιών του και αντί αυτών να τοποθετήσουν τα ποδήλατα και τα αυτοκινητάκια των παιδιών τους, ώστε οι ελληνόπαιδες να εξοικειώνονται από νωρίς στο κεντρικό σύνθημα του Δήμου Αθηναίων : Πάρκινγκ παντού.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Οι Έλληνες βιομήχανοι προτείνουν, λόγω της οικονομικής κρίσης να καθιερωθεί ο θεσμός της εργασίας- βερεσέ. Με το θεσμό αυτό όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα προμηθεύσουν τους εργαζόμενους τους με τεφτέρια, στα οποία στο τέλος του μήνα θα σημειώνουν τα λεφτά που τους χρωστάει ο εργοδότης, που θα πληρώνει «όποτε μπορεί». Η ΓΣΕΕ δηλώνει εξοργισμένη και κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας με κίνδυνο να καταρρεύσει το οικονομικό σύστημα. Συναισθανόμενη τις κρίσιμες στιγμές η Συνομοσπονδία μειώνει τις ώρες της στάσης σε δύο.
Ο Μπάρακ Ομπάμα στην 256η ομιλία του δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει το τοπίο στην εξωτερική πολιτική και γι αυτό προγραμματίζει άλλες 256 ομιλίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ικανοποιημένοι, αφού κλείνουν σε πολύ καλές τιμές τα δικαιώματα για την πώληση των ομιλιών σε DVD.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Βγενόπουλος της MIG δηλώνει ότι ο όμιλος του θα αγοράσει εκτός της Ολυμπιακής, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου, την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, τη Μητρόπολη Αθηνών, τη Λυρική Σκηνή, το σουβλατζίδικο ο Ηλίας, 5 σειρές λαϊκό Λαχείο από πλανόδιο στην Ομόνοια και 15 κουτιά γαλακτομπούρεκο από τα ζαχαροπλαστεία «Δέσποινα». Ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει πανευτυχής με την αποφασιστικότητα του ομίλου «στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε».
Ο δήμος Αθηναίων στήνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με πρωροφανή μέτρα ασφαλείας. Το δέντρο φυλάσσουν 10 τεθωρακισμένα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχουν στηθεί εκτοξευτές ρουκετών. Επίσης οι μπάλες με τις οποίες είναι στολισμένο το δέντρο περιέχουν χειροβομβίδες. Παρά το ειρηνικό κλίμα πάντως στο κέντρο της Αθήνας, την αγορά της Ερμού επισκέπτονται μόνο 4 πελάτες στους οποίους απονέμεται το χρυσό κλειδί της πόλης.
Η κυβέρνηση διαισθανόμενη την ανάγκη των νέων να διαμαρτυρηθούν δημιουργεί το «Πάρκο εξέγερσης και αναρχίας» στο Σχηματάρι, όπου οι εξεγερμένοι μεταφέρονται με πούλμαν ιδιωτών, ώστε να τονωθεί και ο σκληρά δοκιμαζόμενος τομέας των μεταφορών.

2 σχόλια:

Giannis Kafatos / u-hoo είπε...

ante ante κατήντησε ο καζαμίας σου σαν τις πίτες των πολιτικών που τις κόβουν μέχρι το Πάσχα (είναι και νωρίς φέτος και φανταζομαι ότι έχει να γίνει το μπέρδεμα της αρκούδας - θα μπει η σαρακοστή και θα κόβουν λαγάνα και χαλβα με νόμισμα για να μην ξενίσουν τις θεούσες ψηφοφόρες)
καιρός ήτανε να ... τελειώσεις κι εσύ! Μόνο η Πετρούλα κάθε βράδυ! Γιατί εσέ μάνα δε σ' έκανε! (σ' έκανε, την ξέρω και ξέρω ότι μαγειρέυει και άριστα - άσχετο)
θαύμα το δεκαπενταύγουστο δε θά'χει φέτος? τό'χεις τσεκάρει?

Νάση είπε...

Καλώστονε κι ας άργησε. Όπως πάντα γραφυρότατος και περιεκτικότατος. Και μην ανησυχείς γι’ αυτή την “καθυστέρηση”. Άλλες είναι οι επικίνδυνες καθυστερήσεις. Η συγκεκριμένη μας επιβεβαιώνει ότι διαθέτεις κι εσύ το χαρακτηριστικό αντρικό “delay”.
Έχω αντιρρήσεις!! Όχι που δε θα είχα!! Ο Βουλγαράκης δε βγάζει τη στολή του δύτη για να μη φανούν τα σημάδια από το αυτομαστίγωμα το οποίο είμαι σίγουρη ότι δε θα το έχει γλυτώσει μέχρι τότε. Όσο για το Βγενόπουλο αφού αγαπημένο παιχνίδι της κυβέρνησης είναι το «Πάρτα όλα» γιατί αυτός να παίξει «Το κορόιδο»; Ωραία ιδέα αυτή για το «Πάρκο εξέγερσης και αναρχίας» αλλά θα προτιμούσα να δημιουργηθεί στη Μαλακάσα, αδελφέ μου, στη Μαλακάσα. Για να συνδυάζεται και με εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.
Ave!!!!