Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Με το ένα πόδι στη θάλασσα!


Περιμένω τις διακοπές με την ανυπομονησία ενός μικρού παιδιού. Και λίγο πριν φύγω αρχίζουν να περνάνε από το μυαλό μου δεκάδες καλοκαίρια, οι εικόνες τους, οι μυρωδιές τους… κάποια στιγμή νοιώθω και την ενόχληση της αρμύρας στην πλάτη χωρίς να έχω πλησιάσει ακόμα τη θάλασσα.
Δεν ξέρω αν τα καλοκαίρια έχεις πιο έντονη την επιθυμία να γίνεις παιδί, νομίζω όμως ότι οι μνήμες του καλοκαιριού «γράφουν» πιο έντονα, όπως τα παιδικά καλοκαίρια στη Χαλκιδική με τα γδαρμένα γόνατα απ’ τις βουτιές και τις κόντρες με τα ποδήλατα. Τα πανιασμένα δάχτυλα από τις ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα.
.Τα αρώματα των αντηλιακών, ανάκατα με τη μυρωδιά από τις φλούδες του καρπουζιού και το ψήσιμο των γεμιστών που σε μισή ώρα θα είναι έτοιμα.
Η πρώτη σου ερωτική εμπειρία στα αγγλικά, με τους πιτσιρικάδες να παίρνουν μάτι ερήμην σου την ερωτική σου απειρία.
Το πρώτο ελεύθερο κάμπινγκ στη Σάρτη μαζί με τον πρώτο μεγάλο έρωτα. Πράσινα νερά και πράσινες παγωμένες μπύρες.
Το onerdose ξφία στη Μήλο, μόνοι οι δυο σας στη σπηλιά του Παπάφραγκα,
Τα τραγανά αγγλικά του σερβιτόρου- εραστή στη Σίφνο
Η όμορφη Μαρία στη Σέριφο να κοιτάει απορημένη να τη φωνάζουν από το καράβι. Κονσέρβα και ψωμί για να μείνεις μία ακόμα μέρα στη Σαντορίνη,
Ο μελαγχολικός γυμνισμός στη Βόρεια Εύβοια
«Γιώτινγκ» με τον Γιάννη στην Τζιά.
Τηγανιτά platanos και πιράνχας πριν το ηλιοβασίλεμα στον Αμαζόνιο. Ο Σταυρός του Νότου στα μάτια σου και όχι μόνο στα τραγούδια.
Τα κρουστά στο γλέντι του γάμου με θέα τη βραδινή Τύνιδα και το μυαλό σου καρφωμένο κάπου στη Φιλοθέη.
Ένα μαγικό βράδυ στην Αντίπαρο, όταν πίστεψες ότι φτάνει ένα βράδυ για να αλλάξουν τα πάντα
Μπάνιο στην παγωμένη Βαυαρική λίμνη και τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στα γερμανικά.
Η εκκωφαντική σιωπή που συμμάχησε ανίερα με την επίμονη υγρασία του Νείλου ένα βράδυ στο Κάιρο.
Χαλάρωση, αλλά και παναντολ για τις ημικρανίες και κρέμες για εγκαύματα στο κάμπινγκ στο Κριαρίτσι.
Η μόνη μάλλον αταίριαστη μυρωδιά για την καλοκαιρινή μνήμη ήταν η περσινή, που πέρασε με σοβάδες και ασβέστες να ανακαινίζουν το σπίτι και να βγάζουν απαγορευτικό για οποιαδήποτε παραλία.
Φέτος επιστρέφω στη θάλασσα
Να μην ξεχάσω τον αφρό ξυρίσματος και τα γυαλιά ηλίου (όπως κάνω πάντα)
Καλές διακοπές!!!

2 σχόλια:

Nechayev είπε...

Δηλαδή εσείς, κύριε Σούλτα, θέλετε να πιστέψουμε ότι είστε πολυταξιδευμένος και ότι ξυρίζεστε? Μα για ανόητους μας περάσατε?
Καλές διακοπές φίλτατε από έναν αποτυχημένο χιουμορίστα.

ΥΓ: Εγώ θα περάσω κι από Αντίπαρο. Ελπίζω να πετύχω τον κ. Πανούση να τον μπαγελούσω. Γεια.

RENA είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ CITY ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΣΑΝ ΧΑΡΩΠΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Ο CITY ΗΤΑΝ ΟΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Σ΄ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΔΥΟ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Ο CITY ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Η ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕ ΦΟΙΒΟ ΚΑΡΖΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΤΟ ΕΚΛΕΙΝΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΑ ΤΟΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ. ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠ΄ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΑ. ΤΩΡΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 1:00 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΑ CITY, ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ CITY ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΔΕΞΙΟ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο CITY ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ. ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΥΩ CITY, ΤΗΝ PLAY LIST ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΑΠ΄ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ.
ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! ΡΕΝΑ Κ.